Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

"Καρναβάλι για την Υγεία" του Κώστα Γιαννάκενα

"Πως να κάνεις εύκολα ευκαιριακές συμμαχίες"

Παρά την συμμετοχή ατόμων από Αμαλιάδα, Λευκάδα, Μεσολόγγι, Δρομοκαΐτειο (Αθήνας) - βλ. φωτογραφίες - παρά την "παρουσία" σωματείων τοπικών και μη και παρά την ονομαστική συμμετοχή φορέων ο αριθμός των διαδηλωτών ήταν αντικειμενικά μικρότερος του αναμενόμενου (κι ας λένε για 2-3000 τα ΜΜΕ). Αν αναλογιστεί κανείς τα μέλη διαφόρων σωματείων, ενώσεων κτλ θα κατανοήσει πόσο αξιολύπητη ήταν η παρουσία τους σήμερα.
Ας μη παρεξηγηθώ όμως... τα αιτήματα είναι γενικά δίκαια και με κοινωνικό χαρακτήρα που δεν αμφισβητεί κανείς αντικειμενικά. Ποιος λογικός άλλωστε θα αμφισβητήσει την ελλείψεις που υπάρχουν στην Υγεία, τόσο σε προσωπικό όσο και σε σύγχρονο εξοπλισμό, υποδομές κτλ?
Ωστόσο, όταν ένα δίκαιο και διαχρονικό αίτημα για καλύτερη ποιότητα Υγείας και περίθαλψης γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και δη από άτομα που αποτελούν οι ίδιοι σημαντικό αίτιο της παθογένειας του ΕΣΥ κι όμως έχουν το θράσος να ασκούν κριτική χωρίς να αναλογίζονται τις δικές τους ευθύνες τότε η όλη έννοια της διαμαρτυρίας μετατρέπεται σε ένα φαιδρό θέατρο σκιών.
Που ήταν τα προηγούμενα χρόνια η αγωνιστικότητα της ΠΟΕΔΗΝ? Ή ήταν όλα καλά τότε επί των προηγούμενων κυβερνήσεων με τις οποίες είχαν καλή "συνεργασία"? Που ήταν οι ΠΟΕΔΗΝ επί υπουργίας Λοβέρδου, Γεωργιάδη και Βορίδη? Ήταν όλα καλά τότε επειδή αυτοί οι τυμβωρύχοι της Δημόσιας Υγείας ήταν ομοϊδεάτες με την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ? Τώρα που αντικειμενικά γίνονται ορατές κάποιες θετικές εξελίξεις, στον τομέα της Υγείας, στην κοινωνία, έστω και με μικρά αλλά σταθερά βήματα - ας μην αγνοούμε την κατάσταση στην οποία έφεραν οι "δικοί" τους τη χώρα - τώρα ξύπνησαν οι "επαναστάτες"? Ή θίχτηκαν κάποια συμφέροντα και βολέματα και αντιδρούν?
Εντυπωσιακές οι φωτογραφίες συμμετεχόντων στη πορεία.... Οι αναμενόμενες γνωστές φάτσες "συνδικαλιστών" που μόνο χλεύη προκαλούν σε όσους γνωρίζουν, οι εκπροσώπηση κομματικών φορέων (που είναι λογικό και αναμενόμενο) και φυσικά η εκπροσώπηση πολιτικών σχημάτων ήσσονος σημασίας που πάντα εκμεταλλεύονται την κάθε ευκαιρία για λίγη δημοσιότητα.
Τον σεβασμό μου θέλω να εκφράσω σε κάποιους συλλόγους πασχόντων αλλά και εργαζόμενους που συμμετείχαν με αγνές προθέσεις και που δεν πήγαν στην πορεία ως κομπάρσοι στο σενάριο αυτών που έχουν υποβιβάσει κάθε έννοια του υγιούς συνδικαλισμού σε ένα ατέρμονο ιδιοτελές "άθλημα". Και που σύντομα θα ζητήσουν τους ψήφους μας προτάσσοντας και την "αγωνιστική" τους παρουσία στο σημερινό Καρναβάλι για την Υγεία ως τεκμήριο επαναστατικής δράσης....
Το ήθος των "προσωπικοτήτων" που έκαναν την εμφάνισή τους είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον που προσδίδει νέους και διευρυμένους ορίζοντες σε αυτό που ονομάζεται "ανίερες συμμαχίες". Παραδοσιακοί "εχθροί", πολιτικοί "αντίπαλοι" και άτομα που έχουν αλληλομηνυθεί για διασυρμό, σπίλωση κι ότι άλλο, άτομα που αλληλοκατηγορούνται για πάσης φύσεως ανήθικες συμπεριφορές εντός κι εκτός θεσμικών ρόλων.... που τώρα βρίσκονται όλοι μαζί ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές που ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ από τα ίδια τα κόμματα με τα οποία στηρίζουν ή και πολιτεύονται! Πόσο υποκρισία πια! Εδώ εξαιρώ το ΠΑΜΕ που χορεύει στο δικό του ρυθμό όπως πάντα. Αλλά ειδικά κάποιες ευκαιριακές λυκοφιλίες που παρατήρησα προκαλούν αηδία και μόνο.
Αλλά πάντα θεωρούσα ότι κανείς δεν χάνει την αξιοπρέπειά του παρά μόνο αν την παραδώσει ο ίδιος...
Categories:

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο.
    Δεν είμαστε λωτοφάγοι.Για 6 χρόνια η δεξιοπασόκικη ΠΟΕΔΗΝ,ήταν παντελώς απούσα απο τα προβλήματα της υγείας,αφού άλλωστε αυτοί που τα δημιούργησαν ανήκαν στα κόμματα που συναποτελούν την ξεπουλημένη ΠΟΕΔΗΝ.
    Το γελοίο της υπόθεσης είναι ο ΚΚΕς δήμαρχος της Πάτρας ο οποίος τα 5 προηγούμενα χρόνια δεν έβλεπε προβλήματα στην υγεία,δεν συμμετείχε ποτέ σε παρόμοιες συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις που κατά εκατοντάδες γινόντουσαν στην Πάτρα,αλλά ευαισθητοποιήθηκε τώρα που κυβέρνηση είναι ο Σύριζα.
    Ετσι χθές ο ΚΚΕς δήμαρχος Πάτρας φάνταζε εντελώς αστείος ανάμεσα στην ΝΟΔΕ της Ν.Δ,το λαμόγιο της ΠΑΣΚΕ στον Αγ.Ανδρέα Πετρόπουλο και τον ακροδεξιό συμφερτό που είχε κουβαλήσει η ΠΟΕΔΗΝ απο όλη την Ελλάδα για το καρναβάλι της Πάτρας που φέτος ήρθε μερικούς μήνες νωρίτερα.
    Κρίμα γιατί είναι και γιατρός και το κακό είναι διπλό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή