Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΪΚ

Χρειάζεται πολλή προσοχή για να μην διολισθήσουμε σε φασιστικές/ολοκληρωτικές πρακτικές χωρίς να το καταλάβουμε,όσοι χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο.
Βέβαια ποτέ δεν είναι αργά για να διορθώσουμε κάτι.
Στο διαδίκτυο τα πράγματα είναι λίγο μπερδεμένα, όμως είναι στο χέρι μας και συγκεκριμένα στο πληκτρολόγιο μας,να τα βάλουμε σε τάξη.
Κατ'αρχήν είναι λάθος η άνευ σκέψης, αποδοχή του οποιουδήποτε ως φίλου. 
Δεν είναι λογικό να κάνουμε φίλους άτομα χωρίς φωτογραφία και χωρίς στοιχεία της ζωής τους(τόπος διαμονής,τυχόν επάγγελμα,καταγωγή).
Δεν είναι στόχος και δεν ΠΡΕΠΕΙ να είναι στόχος η συλλογή πολλών διαδικτυακών φίλων,αλλά η συνεύρεση με ανθρώπους που θα μας κάνουν καλύτερους. 
Δεν είναι δυνατόν να έχουμε σαν φίλους άτομα που δεν δέχονται διαφορετική άποψη σε κάτι που γράφουν. Τα άτομα αυτά είναι κομπλεξικά και φασίστες.
 Το διαδίκτυο είναι ένα καφενείο της παλιάς εποχής όπου βρισκόμασταν και ανταλλάσσαμε σκέψεις χωρίς όμως κραυγές και χωρίς κόκκινες γραμμές.
Ακούω τον άλλον...εκφράζω την δική μου άποψη και στο τέλος βγάζω κάποιο συμπέρασμα.
Τώρα,  για να έρθω και στον τίτλο του κειμένου αυτού, δεν είναι δυνατόν να επιτρέπουμε σε κάποιους τοξικούς ανθρώπους να μας σχολιάζουν γιατί έχουμε βάλει λάϊκ like, σε κάποια ανάρτηση που αυτοί δεν επικροτούν! 
Είμαι ελεύθερος και δημοκρατικός πολίτης και βάζω λάϊκ όπου θέλω και όταν θέλω.
Αν δεχτούμε τέτοιες κριτικές τότε χάνουμε την ελευθερία έκφρασης , για την οποία έχουν γίνει αγώνες προκειμένου να υπάρχει!

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου