Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ του Φρ. Παπαζ.


Αυτές τις ημέρες που κορυφώνεται η καλοκαιρινή σεζόν για τους εργαζόμενους στην εστίαση και στον τουρισμό, η σκέψη των υπολοίπων ας είναι σε όλους εκείνους που εργάζονται σε παραλίες, ξενοδοχεία, καφετέριες, clubs και ταβέρνες.
Δεν είμαστε ανυπόμονοι, δεν κάνουμε σαν Ούννοι επειδή το φρέντο μας, έχει ζάχαρη αντί για στέβια ή επειδή το νεράκι άργησε δύο λεπτά. Ο/η σερβιτόρος/α, ο μπάρμαν, ο μπουφετζής δεν είναι ο παπάρας φίλος που του σφυρίζουμε κλέφτικα για να μας βάλει σφηνάκια, να μας μαζέψει την γόπα από την άμμο ή για να τον βάζουμε να ανεβοκατεβαίνει δεκαεφτά φορές την παραλία επειδή "κάνουμε λογαριασμό" ή "θέλουμε να παραγγείλουμε ένας ένας".
Είναι παιδιά με αξιοπρέπεια, γνώσεις, πτυχία. Απλά δεν φορούν κοστούμι και γραβάτα. Δεν δουλεύουν για την καυλάντα τους, αλλά από ανάγκη, με νύχτες, υπερωρίες, με λίγα ένσημα, αν όχι ανασφάλιστοι. 
Δεν χρειάζεται να καλέσεις τα ΕΚΑΜ εάν ο σερβιτόρος, ο μπάρμαν ή ο dj κατεβάσει τη μάσκα με 40 βαθμούς για δύο λεπτά να κάνει ένα τσιγάρο. Θυμήσου ότι είναι οι μόνοι που φορούν μάσκα, προστατεύουν δηλαδή όλους τους υπόλοιπους που δεν φορούν.
Σεβασμός λοιπόν σε λαντζέρηδες, σερβιτόρους, μάγειρες, dj, μπάρμεν και τους αφήνουμε μια καλή κουβέντα και κανένα φιλοδώρημα αν μας περισσεύει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου