Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

ΚΑΤΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

Ο Μανώλης Σπανάκης είναι ένας κρητικός με γοητευτικό λόγο.
Έχει πολλά ταλέντα και ακούγοντας την εκπομπή του ''απόδειπνο'' κάθε Τετάρτη βράδυ 8 με 9 στον ρ/φ σταθμό Κόκκινο Κρήτης 88,4, ευτυχώς διαδικτυακά την ακούμε σε κάθε γωνιά, μαθαίνω πολλά.
Άλλωστε γι' αυτό υπάρχει το διαδίκτυο, να γνωρίζουμε ενδιαφέροντες ανθρώπους που κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα μαθαίναμε ποτέ την ύπαρξή τους και αυτοί δεν μάθαιναν την δική μας.
Σήμερα 20/12/2017 σε ένα ιδιαίτερα για μένα φορτισμένο κλίμα πάτησα στο διαδίκτυο για να ακούσω την εκπομπή. Η επιλογή μουσικής ήταν μια όαση στο κουρασμένο μυαλό μου.
Όμως η αναφορά του στον παγκόσμιο κρητικό τον Καζαντζάκη με έβαλε να ανοίξω και να διαβάσω πάλι και σας μεταφέρω κάποιο ψήγμα από τον « Ο Χριστός ξανασταυρώνεται».

το καλό (παπα Φώτης) πάνω
το κακό (παπα Γρηγόρης) κάτω

...Στο βιβλίο φανερώνεται ο διαχρονικός δοσιλογισμός του ελληνικού έθνους και η υποτέλεια στον εκάστοτε κατακτητή, προκειμένου να εξασφαλισθούν κάποια προνόμια...

«η συνείδηση που μένει για χρόνια στάσιμη και δεν μάχεται να αλλάξει, βαλτώνει, γίνεται πέτρα που δεν σπάει». Ο λαός ακολουθεί τις προσταγές των αρχόντων του, όντας άβουλο έρμαιο της εκάστοτε αρχής που λειτουργεί όχι για το συμφέρον του, αλλά για την προάσπιση των κεκτημένων της και των οφίτσιων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου