Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

Σήμερα 17/12/2017 Κυριακή, πέρασα μπροστά από το κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ γωνία Ηπείρου και Φαβιέρου στην εορτάζουσα συνοικία του Αγίου Διονυσίου της Πάτρας.
Το κτίριο που για χρόνια δεν ήταν σε καλή
κατάσταση,τουλάχιστον εξωτερικά, το τελευταίο καιρό έχει ανακαινιστεί και είναι πολύ περιποιημένο!
Δυστυχώς όμως η μαρμάρινη πινακίδα στην πρόσοψή του ξύπνησε μνήμες αιματοβαμμένες.
Αμέσως μετά την πτώση της χούντας το 1974, είχε ασβεστωθεί το όνομα του χουντικού γενικού γραμματέα Αθλητισμού συνταγματάρχη Κωνσταντίνου Ασλανίδη( ο γνωστός από το ''κάθε χωριό και γυμναστήριο'') στην μαρμάρινη πλάκα,επί των ημερών του οποίου έγιναν τα εγκαίνια και είχαν αφήσει τα ονόματα μόνο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
Αυτή η ενέργεια είχε γίνει σε όλη τη χώρα για να μην υπάρχουν τα ονόματα αυτών που υπηρέτησαν το χουντικό καθεστώς και ήσαν άμεσα ή έμμεσα υπεύθυνοι για τις δολοφονίες , τα βασανιστήρια, το Πολυτεχνείο, το Κυπριακό...
Η ανακαίνιση λοιπόν του γηπέδου της ΕΑΠ δεν περιορίστηκε στα ουσιαστικά, αλλά κάποιο ανόητο χέρι από χαζομάρα, καθάρισε τον ασβέστη από την πινακίδα που έκρυβε το όνομα του Ασλανίδη και μάλιστα αποκατέστησε πλήρως την μαρμάρινη αυτή πινακίδα στο παλαιό... κλέος της, ώστε να φαίνονται τα ονόματα από μακρυά!
ΕΚΚΛΗΣΗ σε κάθε Δημοκρατικό πολίτη της Πάτρας, αύριο κιόλας να σβηστεί το όνομα από την πλάκα, ΟΧΙ με ασβέστωμα πλέον,αλλά να ξυστεί ΟΡΙΣΤΙΚΑ με σμίλη!
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου