Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Την Πέμπτη 14/9/2017, αντιφασίστες στην περιοχή της Σαλαμίνας, μεταξύ των οποίων και μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Σαλαμίνας, δέχθηκαν επίθεση την ώρα που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική δράση ενημερωτικού χαρακτήρα στο ΕΠΑΛ Σαλαμίνας, ενόψει των κινητοποιήσεων για την επέτειο τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Συγκεκριμένα, ο φύλακας του σχολείου, εκδηλώνοντας περήφανα τις ρατσιστικές και φασιστικές του πεποιθήσεις, απαίτησε να αποχωρήσουν και όταν αυτοί αρνήθηκαν, τους έβρισε χυδαία, τους απείλησε και εν συνεχεία τους επιτέθηκε. Η αστυνομία που έφτασε στο σημείο, κατέγραψε απλώς το περιστατικό.
Οι μνήμες από τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, εργατών, συνδικαλιστών, καθώς και η δολοφονία Φύσσα, είναι ακόμα νωπές και δεν επιτρέπουν να ανεχόμαστε τέτοια φαινόμενα στις γειτονιές μας. Όσο η κοινωνία δίνει χώρο και λόγο στους φασίστες και στο εγκληματικό μόρφωμα της Χ.Α., ο κίνδυνος εκδήλωσης ρατσιστικών – φασιστικών επιθέσεων θα συνεχίζει να είναι ενεργός.
Ζητάμε τη διερεύνηση του περιστατικού και την άμεση αποπομπή του φύλακα, αν προκύψουν ευθύνες του, διότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν μπορεί να έχουν καμία σχέση με το σχολικό περιβάλλον. Καλούμε το σύνολο της τοπικής κοινωνίας και τη μαθητική κοινότητα να καταδικάσουν το γεγονός και να αγωνιστούν για μια κοινωνία ελεύθερη και δημοκρατική.
Στις γειτονιές της προσφυγιάς και της αντίστασης δεν χωράει ο φασισμός.
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά
17/9/2017

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου