Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ του Πάνου Λάμπρου*

 


Πολύπλευρη η μάχη κατά της ΝΔ

Η μάχη ενάντια στη ΝΔ είναι πολύπλευρη, πολιτική, ιδεολογική, αξιακή, είπε ο Πάνος Λάμπρου στην Πανελλήνια Οργανωτική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. στις 4 Ιούλη 2021. Πρόσθεσε ότι η ΝΔ είναι σκληρός αντίπαλος, θα χρειαστεί συντονισμένη προσπάθεια για να νικηθεί, καταγγέλοντας κάθε απόπειρα μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωσε ότι ναι μεν «η υπόθεση της εσωστρέφειας που συνδέεται με την μάχη κατά της ΝΔ, ωστόσο άλλο η εσωστρέφεια και άλλο η εσωκομματική δημοκρατία» που, όπως πρόσθεσε, σωστά ειπώθηκε από τον πρόεδρο στην ομιλία του ότι πρέπει να περιφρουρηθεί.

Κόμμα μη κόμμα

«Χθες είδαμε έντονη εσωστρέφεια από ομιλητές που έθεσαν μία σειρά ζητήματα. ‘Ακουσα την λέξη μετασχηματισμό μόνο που δεν αναφερόταν στο κράτος ή στη κοινωνία αλλά στο κόμμα. Αλλά σε τι θα μετασχηματίστει; Ακούσαμε για Ιμαλάια, για το γκρουπούσκουλο του 3%».

»Αυτό δεν θίγει μόνο εμένα και χιλιάδες συντρόφους που προερχόμαστε από το 3%, που πήραμε το 3% και το κάναμε 17% και μετά 36% αλλά και τον ίδιο τον πρόεδρο Τσίπρα που προέρχεται από αυτό. Για να έλθουν κάποιοι νεόκοποι, που βρίζανε τον ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα και να μιλάνε σήμερα για εξωστρέφεια. Ακούσαμε για ανοικτό κόμμα.

Είμαι 100% υπέρ του ανοικτού μεγάλου, ευρύχωρου κόμματος. Αυτό όμως εννοούμε; Κάποιοι εννοούν μεταγραφές όπως είδαμε το τελευταίο διάστημα. Κάποιοι είπαν ακόμη και για κεντροδεξιούς, να φτιάξουμε κεντροδεξιά συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως αυτές οι συνιστώσες θα εκφράζονται όλοι αυτοί στα καθοδηγητικά όργανα και θα συζητάνε. Και οι κεντροδεξιοί τι θέση θα παίρνουν για τον καπιταλισμό; Να σκεφτούμε που θα οδηγήσει ένα κόμμα μη κόμμα.

* μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ και υπεύθυνος του Τομέα Δικαιωμάτων

1 σχόλιο: