Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ της Φωτεινής Βάκη βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ

Στις 15 Γενάρη 2019 ημέρα Τρίτη, στο βήμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου βρίσκεται η βουλεύτρια Κερκύρας ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη.
Η συζήτηση γίνεται για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η ομιλία τής συντρόφισσας είναι ένα ιδεολογικό μανιφέστο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Μεταξύ άλλων τόνισε:
- Η Αριστερά επιβίωσε, ακυρώνοντας το πολυπόθητο σενάριο της αριστερής παρένθεσης και βάζοντας εντός παρενθέσεως την ανθρωπιστική κρίση που παρέλαβε, γιατί αυτό που μας κληρονομήσατε ήταν μια χώρα χρεοκοπημένη και ένα Λαό καθημαγμένο και απελπισμένο.
- Με λάθη που κάναμε και σκληρά μαθήματα που πήραμε, με συμβιβασμούς και παραλείψεις, αλλά διατηρώντας τις αρχές και τα οράματά μας,  καταφέραμε να επιτύχουμε τους στόχους της χώρας. 
Καταφέραμε να βγούμε από το καθεστώς των μνημονίων, να εξυγιάνουμε τον δημόσιο βίο, να ανακτήσουμε την αξιοπιστία και το κύρος μας διεθνώς, κλείνοντας χρόνιες πληγές , όπως το Μακεδονικό.
Εμείς οι συμμορίτες, οι επικίνδυνοι σκευωροί, οι λαϊκιστές οπαδοί του Μαδούρο, η Αριστερά με τις ελαττωματικές ιδέες, η χειρότερη κυβέρνηση από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους, για να ανακαλέσω μερικά δείγματα λεκτικού κανιβαλισμού και τοξικότητας που μετέρχεστε εσείς που πριν από λίγο μας εγκαλούσατε για ασέβεια που μιαίνει την Δημοκρατία, εμείς λοιπόν επιβιώσαμε!


Επιβιώσαμε γιατί στη ζυγαριά της Ιστορίας, η Αριστερά των δικαιωμάτων , η Αριστερά που δίνει φωνή, αξιοπρέπεια και την υπόσταση του πολίτη στους μη έχοντες, αυτή η Αριστερά στα πέτρινα χρόνια των μνημονίων και της φασιστικής απειλής, είναι το μοναδικό καταφύγιο των ηττημένων της κρίσης.
Γιατί εμείς αφουγκραστήκαμε τα δίκαια της κοινωνίας και ΟΧΙ τη λογική της αγοράς.
 Οι δημοσκοπικές ψαλίδες κλείνουν...ανοίγουν, υπάρχει όμως μια ψαλίδα που ανοίγει διάπλατα, αυτή μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς και ήρθε η ώρα να αναμετρηθούμε με πεπραγμένα και προγράμματα. Ήρθε η ώρα να αναμετρηθούμε με οράματα και αξίες!!!

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου