Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

27 ΓΕΝΑΡΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΕΡΑ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

Ο ΑΝΙΚΗΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Το τεράστιο μνημείο για τις φρικαλεότητες σε βάρος των κατοίκων της Λευκορωσίας, δεν υποδηλώνει απλά και μόνον τα θύματα των γερμανών, αλλά ολόκληρα τα χωριά που κατέστρεψαν οι νοσηροί αυτοί εγκέφαλοι του 20ου αιώνα.
Τρία εκατομμύρια τα θύματα των γερμανών στην Λευκορωσία από τους οποίους 800 χιλιάδες Εβραίοι. 
186 χωριά καταστραμμένα...
Μια εθνική τραγωδία...
Οι καμπάνες χτυπάνε εδώ , κάθε μια ώρα συμβολίζοντας τα σπίτια που κάηκαν στο πρώην χωριό Χατύν...
Ο τοίχος από μαύρο μάρμαρο, είναι ο τοίχος της Λύπης...
Το όλο συγκρότημα σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Λεονίντ Λεβίν και θα πρέπει να επισημανθεί ότι ήταν μεγάλη τιμή για τον συγκεκριμένο εβραίο από την τότε αντισημιτική Σοβιετική Ένωση.
Ο γλύπτης Σεργκέϊ Σελιχάνωφ κατασκεύασε το περίφημο άγαλμα του ανθρώπου, του 56 χρονου τότε Γιουσίφ Καμίνσκυ (1887-1973) , του μοναδικού ενήλικα επιζώντα στο χωριό Χατύν -50 χλμ από το Μινσκ- που κρατάει το πτώμα του γιού του, Άνταμ.
Στις 22 Μάρτη 1943 οι γερμανοί κατακτητές και οι ντόπιοι συνεργάτες τους , επιτέθηκαν στο χωριό των 26 σπιτιών και των 156 κατοίκων, σαν αντίποινα για επίθεση που είχαν δεχτεί από σοβιετικούς παρτιζάνους.
Η ίδια ιστορία όπως στα δικά μας Καλάβρυτα, μάζεψαν τους κατοίκους σε ένα υπόστεγο, έβαλαν φωτιά και όποιος κατάφερνε να βγεί εκτελείτο αμέσως! 
Προφανώς , θα υπάρχουν φωνές και εδώ που θα λένε ότι άν δεν είχαν προηγηθεί οι τέσσερεις εκτελέσεις δεν θα είχαμε αντίποινα! 
Οι φωνές αυτές,  οι φωνές των δήθεν φιλήσυχων, είναι οι φωνές των δοσίλογων καταδοτών και των επιγόνων τους!
Είναι οι άνθρωποι που προτιμούν να σκύβουν το κεφάλι στον κάθε είδους κατακτητή!
Ο Γιουσίφ Καμίνσκυ είναι ένας από αυτούς που δεν έσκυψαν...
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου