Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ


Την Παρασκευή 1 Απρίλη 2022 έγιναν δεκτοί από τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, αντιπροσωπείες των αυτόχθονων κατοίκων του Καναδά. 

Ο πάπας εξέφρασε την βαθιά συγνώμη και την ντροπή που αισθάνεται για την γενοκτονία που συντελέστηκε για δεκαετίες από την Καθολική Εκκλησία σε βάρος των αυτόχθονων ινδιάνων του Καναδά. Πριν λίγους μήνες η σύνοδος των καρδιναλίων του Καναδά ζήτησε συγνώμη για το έγκλημα που είχε συντελεστεί σε βάρος των ινδιάνων από τους... πολιτισμένους και θρησκευόμενους δυτικοευρωπαίους! 

Από τα τέλη του 1800 μέχρι το 1996 υπήρχαν περίπου 130 οικοτροφεία όπου το επίσημο κράτος παρέα με την καθολική εκκλησία, οδήγησαν βιαίως χιλιάδες παιδιά ινδιάνων με έναν σκοπό !!! Να τους ξεκόψουν από τις ρίζες τους. Να ξεχάσουν την γλώσσα τους , τα ήθη και τα έθιμά τους. 

Στην διεθνή γλώσσα αυτό λέγεται ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ. Πριν λίγους μήνες άρχισαν να βρίσκουν γύρω από τα οικοτροφεία/κολαστήρια μαζικούς τάφους ανώνυμων παιδιών και έτσι αναγκάστηκε τελικά η αιματοβαμμένη εκκλησία να παραδεχτεί τα εγκλήματα και να ζητήσει συγνώμη! 

Εκατοντάδες οι τάφοι των παιδιών, ατέλειωτες οι περιπτώσεις σωματικής και σεξουαλικής βίας σε βάρος των περίπου 150 χιλιάδων ινδιανόπουλων που πέρασαν από αυτά τα ιδρύματα! Μέχρι στιγμής βρέθηκαν 1.300 παιδικοί σκελετοί.

Γκρίσα Μαρκς

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου