Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ του Άγγελου Θεοδωράκη Παπαγγελίδη*

 


Είναι απαράδεκτο να αποκόπτουν έναν ολόκληρο λαό απ' τη ζωή εξαιτίας αποφάσεων που παίρνει η ηγεσία της χώρας .
Έχουμε ζήσει Ιράκ, Αφγανιστάν, Γιουγκοσλαβία και άλλους πολλούς πολέμους ως παρατηρητές .
Κράτη παγκόσμιοι άθλιοι παρατηρητές .
Δε θυμάμαι πότε ξανά τέτοια κινητοποίηση σε όλους τους τομείς (αθλητισμό, μουσική βιομηχανία κτλπ.) με μπλούζες No War και διαδηλώσεις στις Ευρωπαϊκές χώρες, φαίνεται η ευαισθησία έχει χτυπήσει ξαφνικά κόκκινο .
Γιατί πολεμάνε τη ρωσική τέχνη ; Τον ρωσικό αθλητισμό, οτιδήποτε ρωσικό ; Όλοι αυτοί σε τι φταίνε ; Βγάζουν ένα δυνατό διεκδικητή μεταλλίων θα έλεγα εγώ απ' το στίβο των πραγμάτων, απ' την ανοιχτή αγορά της παγκοσμιοποίησης .
Αν πραγματικά ενδιαφερόντουσαν δε θα συνέχιζαν καμία αθλητική διοργάνωση ως ένδειξη διαμαρτυρίας, την ίδια ώρα που πεθαίνουν άνθρωποι στο πόλεμο αυτοί συνεχίζουν το κλωτσοσκούφι τους και θεωρούν ότι κέρδισαν κάτι βγάζοντας τους Ρώσους απ' τη μέση . Σίγουρα θα κερδίσουν περισσότερες ευρωλίγκες τα υπόλοιπα clubs με τη CSKA Moscow να απουσιάζει απ' την διοργάνωση . Τουλάχιστον αυτό .
Επίσης δε θυμάμαι πότε ξανά να έχει δοθεί τέτοια πολεμική ενίσχυση από άλλες χώρες σε μια χώρα που να δέχεται επίθεση .
Αντιθέτως στις Αραβικές χώρες οι Αμερικανοί είχαν και ενισχύσεις από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που είναι μαζί τους στο ΝΑΤΟ .
Σε αυτές τις χώρες δε πέθαναν άμαχοι, πολίτες και γυναικόπαιδα ; Αυτοί δεν ήταν άνθρωποι ; Ή η ζωή των Ευρωπαίων έχει μεγαλύτερη αξία ;
Ντρέπομαι που αντικρίζω αυτή την υποκρισία, οι άνθρωποι δε θα γίνουν ποτέ καλύτεροι από αυτό που είναι . Ποτέ δε θα μας αξίζει αυτό που παίρνουμε πραγματικά . Όσους νόμους και πολιτεύματα να εφεύρουμε για πάντα κάτοικοι ζούγκλας, στη σκληρή και απρόσμενη πραγματικότητα της ζωής .
Όσοι τεχνολογία και να αποκτήσουμε θα είμαστε για πάντα άγρια ζώα όπου θα κοιτάμε το συμφέρον της φωλιάς μας .
Ο πολιτισμός που σκοτώνει είναι αυτός που πρώτος πεθαίνει . Στην αλήθεια είναι ανύπαρκτος και για να επιβιώσει έχει ανάγκη την επιβολή .
Τέλος οι Pink Floyd τι έχουν να πουν για τις αποικίες των Ευρωπαίων ; Μήπως θα έπρεπε να απαγορεύσουν τη μουσική τους και στις Η.Π.Α. ; Μήπως να την αφήσουν μόνο για τους εξωγήινους ; Δε πάνε να κάνουν μια συναυλία στον Άρη λέω εγώ ; Τι ανάγκη και αυτή να διαφημίζονται οι ήδη γνωστοί !!!!!! Κρίμα .
Η απουσία του Φιντέλ τον τάραξε τον Αμερικανό . Μεγάλη καψούρα μιλάμε .
Άγγελος Θεοδωράκης Παπαγγελίδης* (καλλιτέχνης, τραγουδοποιός)
13 03 2022
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου