Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ

 Παρότι τα σχολεία άνοιξαν 7 ημέρες μετά τον αρχικό προγραμματισμό, “άνοιξαν” με χιλιάδες κενά στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά της χώρας.

Σε συνδυασμό με τα πολυπληθή τμήματα εν μέσω πανδημίας, το φιάσκο με τις υπερμεγέθεις μάσκες και τα ανύπαρκτα μέτρα τήρησης αποστάσεων, δημιουργείται ένα εκρηκτικό μείγμα στο δημόσιο σχολείο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ πανηγυρίζει ότι έκανε νωρίς τις προσλήψεις, αλλά κρύβει ότι κάλυψε μόνο το 70% των κενών.

Δυστυχώς η κυβέρνηση αδιαφόρησε ένα ολόκληρο καλοκαίρι και τελευταία στιγμή πανικόβλητη προσπαθούσε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα με αποτέλεσμα το ένα φιάσκο να διαδέχεται το άλλο. Αντί να προχωρήσει σε μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη στους 15 και αντίστοιχες προσλήψεις προσωπικού, παίζει με την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

Αλλά ακόμη και σε αυτές τις συνθήκες, όταν στοιβάζονται 25 μαθητές σε τάξεις των 50 τ.μ η εκπαίδευση φαίνεται να ξαναγυρίζει στην εποχή προ του 2015, όταν έφταναν Χριστούγεννα για να καλυφθούν τα κενά.  Το επιτελικό κράτος των “αρίστων” της ΝΔ επιδίδεται σε επικοινωνιακές φιέστες και μετρήσεις μέσων όρων, αλλά δεν πιάνει ούτε τη βάση των εκπαιδευτικών αναγκών και προτεραιοτήτων της ελληνικής κοινωνίας.

Στην Α/θμια της Αχαΐας μετράμε ήδη 187 κενά, τα περισσότερα σε δασκάλους γενικής αγωγής, ειδικής αγωγής και ΖΕΠ, και σε νηπιαγωγούς.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεκάδες τμήματα στα σχολεία του νομού παραμένουν χωρίς εκπαιδευτικό, ενώ τα κενά σε λοιπές ειδικότητες είναι πάνω από 60, καθιστώντας την λειτουργία του ολοήμερου σχολείου αδύνατη σε δεκάδες σχολεία.

Αλήθεια, ο αιρετός της ΔΑΚΕ, που τα προηγούμενα χρόνια έψαχνε απελπισμένα να βρει σε κάποιο σχολείο να λείπει μια ώρα από το ολοήμερο για να βγάλει ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ , σήμερα που διορίστηκε Διευθυντής Εκπαίδευσης, τι έχει να πει για αυτή την κατάσταση;

Καλούμε το υπουργείο να μεριμνήσει άμεσα για την κάλυψη όλων των κενών, και  με πρόβλεψη για επιπλέον εκπαιδευτικό προσωπικό σε διάθεση, το οποίο θα καλύπτει άμεσα όποιο κενό προκύπτει, λόγω του Κορωναϊού.

Καλούμε το υπουργείο να αραιώσει τα παιδιά στις τάξεις και να μην παίζει με την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Παραθέτουμε πίνακα με τα κενά ανά ειδικότητα:



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου