Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

ΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ

 

Ο Νίκος γεννήθηκε στις 31 Δεκέμβρη 1902 στα Λαγκάδια Αρκαδίας και σπούδασε δάσκαλος στην Ακαδημία Πύργου. Πρωτοδιοριστηκε δάσκαλος στην Μακεδονία και από κει ξεκινάει η μύησή του στον κομμουνισμό και η επίμονη κοπιώδης πορεία του για μια καλύτερη Ελλάδα!

Είναι οργανωτικός είναι βαθειά κομματικός είναι εργατικός και έχει στοχοπροσήλωση. Λάθη έκανε κι αυτός στη διάρκεια της κομματικής ζωής του, όπως λάθη έκανε και το Κόμμα του σε βάρος του.

Οργάνωσε και καθοδήγησε τις μεγάλες κινητοποιήσεις μέσα στη κατοχή, ενάντια στην αποστολή Ελλήνων στη ναζιστική Γερμανία, ενάντια στην προσάρτηση της Μακεδονίας από τους Βούλγαρους.

Δεν θα παραγνωρίσουμε ποτέ ότι το ΚΚΕ  ήταν σε συνθήκες παρανομίας με διαφόρους κατά καιρούς χαφιέδες μέσα στους μηχανισμούς του και ήταν πολύ λογικό να κάνει λάθη!

Ο Νίκος συνδέθηκε με τον άλλον Νίκο και δημιούργησαν ένα  μύθο που εμπνέει ως τα σήμερα! 

Μπελογιάννης Πλουμπίδης

Μάθημα για όλους μας αποτελούν τα λόγια της απολογίας του, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:
... Ματαιοπονείτε αν πιστεύετε ότι θα με κάνετε να στραφώ ενάντια στο Κόμμα μου...
Εκτελέστηκε στις 5 το πρωί 14 Αυγούστου 1954, αρνούμενος να του κλείσουν τα μάτια, αρνούμενος να κοινωνήσει, πιστός στα πιστεύω του ως το τέλος...

Η βιογραφία των αγωνιστών, η βιογραφία σπουδαίων ανθρώπων δεν πρέπει και δεν είναι ένα απλό κείμενο. Δίνει μηνύματα και του Νίκου Πλουμπίδη εκτός των άλλων, διδάσκει κομματική πειθαρχία και κομματική εργασία για το καλό του Λαού. 
Δείχνει σε όλους και όλες που με ένα πληκτρολόγιο και με μια γλώσσα μεγαλύτερη από το μπόι τους , νομίζουν ότι υπηρετούν έναν σκοπό...


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου