Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΠΟΥ ΑΓΓΙΞΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Βόλος
Τρεις στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και ένας αξιωματικός τραυματίστηκε από έκρηξη πυροσωλήνα στο πεδίο ασκήσεων Γλαφυρών στον Βόλο, στη διάρκεια προγραμματισμένης βολής με βαριά όπλα -συγκεκριμένα με όλμους 81 χιλιοστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νεκροί είναι δύο επαγγελματίες οπλίτες (ΕΠΟΠ), οι λοχίες πεζικού Γ.Ο. 33 ετών και Α.Μ. 34 ετών, καθώς και ένας οπλίτης θητείας, ο δεκανέας (ΠΝ) Φ.Α., 19 ετών.Ο τελευταίος είναι από την πόλη μας!

-Συντετριμμένοι αποχαιρετούν τον Φώτη Ανδρικόπουλο οι φίλοι του  και οι πρώην συμμαθητές του από το 2ο Λύκειο όπου πήγαινε σχολείο. O Φώτης ήταν σπουδαστής το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Ακόμα, βαριά τραυματίας είναι ο 30χρονος υπολοχαγός πεζικού Κ.Β., ο οποίος διεκομίσθη στο Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 13:30 το μεσημέρι. Στη διάρκεια της βολής με όλμους, ο πυροσωλήνας διερράγη, με συνέπεια τον ακαριαίο θάνατο των τριών στρατιωτών.

Ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος κήρυξε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στον τόπο της τραγωδίας μεταβαίνουν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς.

Ο κ. Αβραμόπουλος ζήτησε από τον αρχηγό ΓΕΣ να ολοκληρώσει τάχιστα τις έρευνες για τα ακριβή αίτια.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Στρατοδικείου Λάρισας και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες Στρατιωτικές Αρχές.
Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θανόντων.
Τη θλίψη του και τα θερμά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των τριών οπλιτών εκφράζει, με ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ.
Αβραμόπουλος: Η έρευνα θα φωτίσει τα αίτια της τραγωδίας
Τη θλίψη και την οδύνη του για το τραγικό δυστύχημα στο Βόλο, εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος στη Βουλή.

Ο κ. Αβραμόπουλος -κατά την ενημέρωση του για τα θέματα της αρμοδιότητάς του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας- εξέφρασε «την συντριβή της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας για το πρωτόγνωρο αυτό δυστύχημα», τονίζοντας, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις πενθούν τον χαμό των τριών στρατιωτών, όπως πενθούν και οι οικογένειές τους. «Είμαστε κοντά τους» είπε και τόνισε ότι η έκβαση της έρευνας που διενεργείται θα φωτίσει τα αίτια του δυστυχήματος.

«Αυτά τα παιδιά έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος. Γιατί το καθήκον δεν εκτελείται μόνο στον πόλεμο αλλά και καθημερινά. Τα παλικάρια μας των Ενόπλων δυνάμεων εκπαιδεύονται για να είναι έτοιμα όταν χρειαστεί. Και στους τρείς αυτούς άτυχους νέους αποδίδουμε τον σεβασμό και την τιμή που τους αναλογεί» κατέληξε στην δήλωσή του ο υπουργός.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και ο Θοδωρής Δρίτσας εξέφρασε οδύνη για το θανατηφόρο συμβάν, τονίζοντας ότι αποτελεί ελάχιστη τιμή στη μνήμη των θυμάτων η πλήρης αναζήτηση των αιτιών του τραγικού συμβάντος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου