Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ

 31/3/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών Υγειονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας σε σχέση με τα αιτήματα των εργαζομένων στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών.




Η Οργάνωση Υγειονομικών ΣΥΡΙΖΑ - Π
ροοδευτική Συμμαχία Αχαΐας συμπαρίσταται και στηρίζει ενεργά τα αιτήματα των εργαζόμενων στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πάτρας.

Το υπουργείο Υγείας πιστό στην κυβερνητική πολιτική της αποδυνάμωσης του δημόσιου χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εφαρμόζει την ταχτική υποστελέχωσης και κατά συνέπεια υποβάθμισης του μοναδικού εκτός περιφέρειας Αττικής, παιδιατρικού νοσοκομείου. Η έλλειψη αναισθησιολόγων οδηγεί σε μείωση των χειρουργείων στις κλινικές ΩΡΛ, Ορθοπεδική και Χειρουργική , ενώ παράλληλα παρεμποδίζει την λειτουργία της Παιδιατρικής κλινικής για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών όπως μια διασωλήνωση.

Ο χειρουργικός και εργαστηριακός τομέας εφημερεύουν καθημερινά σε 24ωρη βάση και δεν νοείται η οποιαδήποτε έκπτωση στο έμψυχο δυναμικό. Τα σχέδια σκοτεινών κύκλων σε βάρος του νοσοκομείου δεν θα περάσουν.

Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε σκέψη κλεισίματος / ενσωμάτωσης του Καραμανδανείου. Το πρόβλημα τέθηκε στις πραγματικές διαστάσεις του στον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό κατά την επίσκεψή του στο Καραμανδάνειο στις 21 Μάρτη και στον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα στις 30 Μάρτη οι οποίοι και υποστήριξαν το δίκαιο των αιτημάτων.

Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου την Δευτέρα 4 Απρίλη στις 12 το μεσημέρι.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου