Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΑ ΤΕΡΑΤΑ του Αλεξανδρινού Οικονομίδη*

 



Και ξαφνικά "επήλθε Κάθαρση"... Που; Σε μια ανάλγητη Κοινωνία ανθρωπόμορφων τεράτων που σιχαίνονται το διαφορετικό, πολεμάνε μετά μανίας το άλλο και κρύβουν κάτω από το κόκκινο χαλί της επίπλαστης κοινωνικής γαλήνης τα πραγματικά εγκλήματα.

Και ξαφνικά "επήλθε Κάθαρση"...Που; Σε μια ενοχική κοινωνία που έμαθε να σιωπά στη ψυχική και σωματική κακοποίηση, σε μια κοινωνία που ανεβάζει στο βάθρο τον θύτη και πετάει στο βόθρο το θύμα.
Και ξαφνικά "επήλθε Κάθαρση"...Που; Σε μια κοινωνία που η μιζέρια είναι πλέον δεδομένη καθημερινότητα, που το τι θα πει ο κόσμος αποτελεί ανώτατο νομικό μετρό και πλαίσιο. Που χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα γιατί ίσως είναι αλλιώτικο απ' τα άλλα. Εκεί που χέρια οπλίζονται καθημερινά για ψύλλου πήδημα, επειδή κάποιος, κάπου ξύπνησε στραβά, παράξενα και θέλει να αποβάλει το κόμπλεξ του και την κακία του στους άλλους, κυρίως στους αδύναμους.
Και ξαφνικά "επήλθε Κάθαρση"...Που; Σε μια κοινωνία που η Αγία Οικογένεια αποκτά νόημα, σάρκα και οστά βαδίζοντας στο "Έτσι τα βρήκαμε από τους παλιούς". Στη κοινωνία που αρέσκεται σε κτηνωδίες και επιθέσεις άγριας αγέλης που έχει αντιληφθεί την μοναχική και ίσως αδύναμη φύση του υποψήφιου θύματος.
Και ξαφνικά "επήλθε Κάθαρση"...Που; Σε μια κοινωνία που μεταλλάσσει τα κόμπλεξ σε επίδειξη ισχύος, το σκοταδισμό σε παράδοση, την αγριάδα σε άμυνα, το τσαμπουκά σε προσόν και τον τραμπουκισμό σε σκληραγώγηση, εντελώς αυθαίρετα.
Και μέσα στη δίνη των χιλιάδων κοινωνικών προβλημάτων, έχεις και τον σκατοψυχο τύπο της διπλανής πόρτας, να χαίρεται και να σου κουνάει το δάχτυλο με την υποτιθέμενη και συνάμα αρρωστημένη κάθαρση του.
Που τώρα βρήκε ας πούμε να του θιχτεί η αισθητική του, ο ανδρισμός του, το αρχαιοελληνικό DNA του, ο εγωισμός του, η δημόσια αιδώ του, τα ήθη και τα έθιμα του και το αξιακο του σύστημα.
Ο σκατόψυχος της διπλανής πόρτας, που ενοχλείται συνήθως επιλεκτικά, βγάζοντας από μέσα του την απίστευτη κακία που έχει συσσωρεύσει και κουβαλά τόσα χρόνια και που πρέπει να ξεράσει στη μάπα μας.
Αυτός που το βουλωνει πάντα, όσο ο νταής γείτονας κακοποιεί την γυναίκα του και που ελαφρά τη καρδία θα τους χαιρετήσει την επομενη στο ασανσέρ, χωρίς να νιώθει ενοχή που θα την δει με βουλωμένο μάτι.
Αυτός που θα αδιαφορησει επιδεικτικά
για τον μπάρμπα στη γωνία που έχει στριμώξει το πιτσιρίκι αλλά αμέσως θα πάρει τηλέφωνο να δει που είναι το παιδί του. Αυτός που θα πάει να "ξεσκασει" στη "πουτάνα προσφυγοπούλα" για 10 ευρώ, υλοποιώντας κάθε αρρωστημένη φαντασίωση του, αλλά στο καφενέ θα κράξει.
Αυτός που θα πάει να βοηθήσει ως δήθεν χριστιανός την χωρισμένη γειτόνισσα στην ηλικία της κόρης του, με σκοπό να την ρίξει στο κρεβάτι. Αυτός που θα διδάξει στον κακομαθημένο κανακάρη του την τοξική αρρενωπότητα του "Όλες οι γυναίκες είναι πουτάνες" κι εσύ είσαι ο κυνηγός άντρας.
Αυτός που θα πει αμέσως μετά απ' έναν βιασμό πως έφταιγε το θύμα. Αυτός που απλώνει χέρι σε γυναίκες και παιδιά επειδή είναι παραδοσιακός άντρας. Αυτός που πιστεύει σε πούστηδες, ανύπαντρες πουτάνες μάνες, χωρισμένες πορνες με παιδιά, σε λαθρομετανάστες κτλ. Αυτός που έχει παραπάνω αέρα απ όσο πρέπει μέσα στο σώβρακο και θεωρεί πως οι γυναίκες υπάλληλοι του ανήκουν και πως θα τις πηδήξει ο κόσμος να χαλάσει, ε, Αυτός μαζί άλλους του συναφιού του ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΕ!!!
Ενοχλήθηκε αισθητικά και προσβλήθηκε από τον 64χρονο Δημήτρη Καλογιάννη ή αλλιώς από την Δήμητρα της Λέσβου!!! Αυτός, το παιδί του και χιλιάδες σαν αυτόν ειρωνεύτηκαν, χλεύασαν αποπήραν, τραμπούκισαν, επιτέθηκαν, λοιδορήσαν, καταράστηκαν, απέκλεισαν, τρόμαξαν και βασάνισαν ένα αβοήθητο και μοναχικό πλάσμα που παρά τις συμφορές και την διαφορετικότητα του, κουβαλούσε μέσα του μόνο καλοσύνη. Και την ίδια ώρα χιλιάδες "αυτοί" κάνουν ακριβώς τα ίδια και χειρότερα σε άλλα κατατρεγμένα πλάσματα. Και όλο αυτό το ζήτημα το συμπυκνώνουν δήθεν με λύπη σε ένα υποκριτικό "Κρίμα".
Σιχαίνομαι πραγματικά με όλη μου την δύναμη και νιώθω αηδία... Και μη διανοηθεί κανένας να μου πει ότι λαϊκίζω και ότι τα παραλέω, γιατί πραγματικά κουράστηκα και σιχάθηκα με τις σεμνοτυφίες σας και τους αμοραλισμούς σας. Έλεος

*ο Αλ.Οικονομίδης είναι νομικός
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου