Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΠΑΡΑ ΠΟΔΑ





Σάββατο 15 Οχτώβρη 1949  9.30 το βράδυ...
Ο ελληνικός ραδιοφωνικός σταθμός του Βουκουρεστίου ξεκινάει με την γνώριμη σε μας φωνή:
... εδώ Βουκουρέστι ...
... διάγγελμα της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης προς τον Ελληνικό Λαό ...

« Η κυβέρνηση των Αθηνών μιλάει για αμνηστίες και συμφωνίες, αλλά στην πραγματικότητα οι μοναρχοφασίστες εξακολουθούν να διώκουν τους δημοκρατικούς όπου κι αν τους βρουν στην Ελλάδα.

Γελιούνται θανάσιμα οι μοναρχοφασίστες αν φαντάζονται ότι δεν υπάρχει πια ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας. Ο Δ.Σ.Ε. δεν κατέθεσε τα όπλα μα μονάχα τα έθεσε παρά πόδα.
Υποχώρησε μπροστά στην τεράστια υλική υπεροχή που συγκέντρωσαν οι ξένοι καταχτητές, ενισχυμένοι από την τιτική  αποστασία και προδοσία που τον χτύπησε πισώπλατα.
Μα ο Δ.Σ.Ε. δεν λύγισε και δεν συντρίφτηκε. Παραμένει ισχυρός και με ακέραιες τις δυνάμεις του.
Σταμάτησε την αιματοχυσία για να σώσει την Ελλάδα από την ολοκληρωτική εκμηδένιση και τα συμφέροντα του Τόπου και του Λαού τα έβαλε πάνω απ'όλα.
Οι δυνάμεις μας στο Βίτσι και στο Γράμμο σταμάτησαν τον πόλεμο για να διευκολύνουν την ειρήνευση στην Ελλάδα.
- Αυτό δεν σημαίνει συνθηκολόγηση. Σημαίνει απόλυτη προσήλωση στο συμφέρον της Πατρίδας που δεν θέλουμε να δούμε ολοκληρωτικά κατεστραμμένη.
- Θα μείνουμε άγρυπνοι και δεν θα σταματήσουμε ούτε στιγμή την πάλη μας.
- Χιλιάδες μαχητών μας στην Ρούμελη και στην Θεσσαλία, στην Ήπειρο και στη Πελοπόννησο, στη Θράκη και στη Μακεδονία, στη Σάμο, Εύβοια, Κρήτη, Κεφαλληνία, Μυτιλήνη και Ικαρία, υπερασπίζουν και θα υπερασπίσουν τη ζωή τους και την ζωή του Λαού »

*Τότε στο φύλλο της Τρίτης 18 Οχτώβρη 1949 η εφημερίδα ''Ελευθερία'' του Πάνου Κόκκα, πανηγύριζε για την ήττα του...''συμμοριτισμού'' όπως προκλητικά έλεγαν για πολλές δεκαετίες οι επιβήτορες της εθνικής αξιοπρέπειας.



- Το μήνυμα/διάγγελμα της Δημοκρατικής Κυβέρνησης με Πρόεδρο τον Μήτσο Παρτσαλίδη, (το μετέπειτα λαμπερό στέλεχος του ΚΚΕεσωτερικού) από το φιλόξενο Βουκουρέστι, ήταν σαφές και διαχρονικό!

Από τότε παραμένει επίκαιρο και μάλιστα το επικαιροποιούμε εμείς καθημερινά!
- Πολεμάμε με τους σύγχρονους τρόπους, πόρτα πόρτα, δρόμο δρόμο, με το διαδίκτυο, με τις εφημερίδες , με το ραδιόφωνο, στα καφενεία, στους χώρους δουλειάς, στις λαϊκές αγορές, στα σχολειά όλων των βαθμίδων.
- Πολεμάμε για εθνική αξιοπρέπεια, Δημοκρατία, Αλληλεγγύη, για το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, του αυτοπροδιορισμού.

Γρηγόρης Μαρκέτος
αφιερωμένο στη μνήμη των νεκρών μας
χωρίς να ντρέπονται για μας

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου