Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΣΥΝΙΔΡΥΤΩΝ ΤΟΥ ΕΑΜ

Κάθε χρόνο στις 27 Σεπτέμβρη γίνεται μια μαζική μνεία για την ίδρυση του ΕΑΜ, του μεγάλου Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου.
Πραγματικά ήταν ένα άλμα προς την ελευθερία και την αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου Εθνους!
Το Ε.Α.Μ. ήταν ο άμεσος συνεχιστής των ηρωικών κατορθωμάτων των Ελλήνων στρατιωτών στο Αλβανικό Μέτωπο. 
Ο Λαός μας προδωμένος από την στρατιωτική ηγεσία με την δημιουργία της προδοτικής γερμανικής κυβέρνησης Τσολάκογλου, προδομένος από τους αστούς ηγέτες που παρέμεναν σιωπηλοί για μήνες, αισθάνθηκε με την ίδρυση του ΕΑΜ, ότι αποκτάει πάλι φτερά και ξαναγίνεται αετός!
Τέσσερις άνθρωποι υπογράφουν το ιδρυτικό κείμενο σε ένα σπίτι,τέρμα της Ιπποκράτους στα Εξάρχεια.
-Από το Κ.Κ.Ε. ο Λευτέρης Αποστόλου ο κομμουνιστής ηγέτης, ο αδελφός της ηρωικής Ηλέκτρας Αποστόλου.
-Από το Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας ο Χρήστος Χωμενίδης.
-Από την Ένωση Λαϊκής Δημοκρατίας ο Ηλίας Τσιριμώκος
-Από το Αγροτικό Κόμμα Ελλάδας ο Απόστολος Βογιατζής

Πάμε να δούμε την πορεία των τεσσάρων αυτών ανθρώπων:


Αποστόλου
-Ο Λευτέρης Αποστόλου πολέμησε στα Δεκεμβριανά, στον εμφύλιο, διέφυγε στην Ανατολική Ευρώπη, εκεί κυνηγήθηκε από τους σταλινικούς κομμουνιστές και φυλακίστηκε. Εντάχθηκε στο ΚΚΕ εσωτερικού. Επέστρεψε στην Πατρίδα το 1974 και πέθανε στο Γηροκομείο Αθηνών τον Δεκέμβρη του 1981.


Μνημείο Πάτρας

-Ο Χρήστος Χωμενίδης απαγχονίστηκε στα Ψηλαλώνια της Πάτρας στις 9 Μάη του 1944 από τα προδοτικά τάγματα ασφαλείας του Κουρκουλάκου τον οποίο αργότερα η χούντα... τίμησε με τον τίτλο του Διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας!


-Ο Ηλίας Τσιριμώκος έγινε ένας από τους αποστάτες αυλικούς πρωθυπουργούς του 1965 που άνοιξαν διάπλατα τον δρόμο για την Δικτατορία!
Βογιατζής

-Ο Απόστολος Βογιατζής έγινε το 1968 και για τρία χρόνια μέχρι το 1971 υπουργός Εργασίας στη κυβέρνηση της χούντας! Από το 1971 έως το 1973 ο Καρδιτσιώτης αυτός δικηγόρος και δημοσιογράφος, ήταν πρόεδρος της επαίσχυντης Συμβουλευτικής.

Γκρίσα Μαρκς







Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου