Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΝΙΚΗΤΑΣ ΣΙΩΡΗΣ Ο ΠΑΤΡΙΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1924. Ηταν γιός του γιατρού Δημητρίου Σιώρη. Φοίτησε στο 2ο Γυμνάσιο Αρρένων.Πέθανε το 2003.Το πατρικό του ήταν στην πλατεία Γεωργίου εκεί όπου αργότερα για πολλά χρόνια βρισκόταν η επιχείρηση ''γρηγόρης μικρογεύματα''. Στα Δεκεβριανά από μπαλκόνι της Μεγάλης Βρετανίας στο Σύνταγμα,έριχνε χειροβομβίδες στους διαδηλωτές!
Διετέλεσε υφυπουργός Οικονομικών και Παδείας και τέλος έγινε υπουργός Παιδείας. Διετέλεσε και πρέσβυς της Ελλάδας στην τότε Δυτική Γερμανία. Βέβαια είχε κάθε λόγο να σταλεί στην Γερμανία γιατί ... παλιότερα είχε αναπτύξει στενότατες σχέσεις με τους κατακτητές. Ο σωστός άνθρωπος στην σωστή θέση.
Επί κατοχής λοιπόν δούλευε στο γερμανικό Φρουραρχείο σαν διερμηνέας. 
Αργότερα κατατάχτηκε στα Τάγματα Ασφαλείας(Τ.Α.) υπό τον Νικόλαο Κουρκουλάκο εκ...Λακωνίας ορμώμενο,γνωστό κομμουνιστοφάγο εγκληματία. Στην Πάτρα επικεφαλής ήταν ο ταγματάρχης Δημοσθένης Γεωργαντόπουλος!!!
 Ο Κουρκουλάκος επιβραβεύτηκε από τον δικτάτορα Παπαδόπουλο και διορίστηκε διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας(13/2/1969-19/1/1971), να σημειώσουμε μάλιστα ότι ήταν αυτός που εκτέλεσε τους δέκα ήρωες στα Ψηλαλώνια στις 8 Μάη 1944.
Τα Τ.Α. είχε ιδρύσει επί κυβερνήσεως Ιωάννη Ράλλη, ο Βασίλειος Ντερτιλής πατέρας του μετέπειτα χουντικού γνωστού για την ... δράση του στην εξέγερση του Πολυτεχνείου,Νικόλαου Ντερτιλή στην κηδεία του οποίου ο μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος, τον είχε χαρακτηρίσει σαν νέο Σωκράτη και Κολοκοτρώνη!!!
Σε λίγες γραμμές παρέλασε όλη η νεώτερη Ελληνική Ιστορία και φτάσαμε στις μέρες μας...
Τα συμπεράσματα δικά σας...
το γωνιακό αριστερά πριν γκρεμιστεί

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου