Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΔΡΑΚΑΣ Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΩΝ ΤΑΝΚΣ

Σε αυτή τη χώρα δυστυχώς είμαστε λωτοφάγοι. Ξεχνάμε εύκολα ή μας κάνουν να ξεχνάμε. Ετσι βλέπουμε πάλι κάποια επίθετα να παρελαύνουν μπροστά μας και δεν μας θυμίζουν πλέον τίποτε!
Ομως εμείς που ζήσαμε και ματώσαμε εκείνα τα χρόνια,άσχετα σε ποιούς πολιτικούς χώρους βρεθήκαμε μετά,οφείλουμε να βοηθάμε την συλλογική δημοκρατική μνήμη.
Ενας αστέρας λοιπόν της εφτάχρονης δικτατορίας, υπήρξε ο πανεπιστημιακός ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΔΡΑΚΑΣ !!!
Μετά την πτώση της χούντας,άρχισε η αποχουντοποίηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Πολλές απεργίες φοιτητών έγιναν και αποχή από τα μαθήματα των συγκεκριμένων καθηγητών,αλλά δυστυχώς υπήρξε και υποστήριξη κάποιων από φιλοχουντικούς φοιτητές. 
Φτιάχτηκε λοιπόν μια επιτροπή αποχουντοποίησης η οποία απέλυσε τα πιο τρανταχτά ονόματα από τα Ιδρύματα της χώρας.
Ερχόμαστε λοιπόν πάλι στον Ευάγγελο Σδράκα, καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης. 
Στις 16 Νοεμβρίου 1973, κάλεσε τα τανκς να επιβάλουν την τάξη στο Πανεπιστήμιο της συμπρωτεύουσας. Ζήτησε την απομάκρυνση των χιλίων φοιτητών για να ''σώσει'' την Πολυτεχνική Σχολή!!!
Ο ίδιος ο πρύτανης Σδράκας, ανέφερε ότι τόσο ο τότε δοτός πρωθυπουργός Μαρκεζίνης,όσο και ο τότε υπουργός Παιδείας Σιφναίος, αρνήθηκαν να του δώσουν άδεια. Τότε ο πανεπιστημιακός αυτός δάσκαλος ζήτησε την βοήθεια της αστυνομίας και των τάνκς οι οποίοι αν και είχαν υποσχεθεί να μην πειράξουν τους φοιτητές, όταν αυτοί βγήκαν...τους σάπισαν στο ξύλο με τα γκλομπς και τους υποκόπανους των όπλων!Βέβαια σήμερα στον επίσημο ιστότοπο της Θεολογικής Θεσσαλονίκης,αναφέρεται το όνομά του ως διατελέσαντος καθηγητού Θρησκειολογίας,χωρίς καμία υπενθύμιση της δράσης του και φυσικά, της απόλυσής του!

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου