Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑ 21 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Σημειώνεται οτι πρόκειται για την πρώτη πορεία μειονοτικών που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 24/7/2016, μετά από 21 χρόνια στην Κομοτηνή και οι διοργανωτές της επέλεξαν η πραγματοποίησή της να συμπέσει χρονικά με την ημέρα μνήμης του θανάτου του ιδρυτή του κόμματος Αχμέτ Σαδίκ, με την κινητοποίηση άλλωστε να καταλήγει στον χώρο ταφής του όπου τελέσθηκε μνημόσυνο.
«Καλούμε όλους τους συνανθρώπους μας στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί σε ειρηνικό, καλοπροαίρετο πλαίσιο και ύστερα στη τελετή μνήμης στο τάφο του αείμνηστου ηγέτη μας Ιατρού Σαδίκ Αχμέτ και έπειτα στην θρησκευτική τελετή και δείπνο στα Κεντρικά Γραφεία του ΚΙΕΦ»,ανέφερε μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση πρόσκληση που εκδόθηκε για την πορεία.
Η συγκέντρωση των μειονοτικών πραγματοποιήθηκε στις 4 το απόγευμα στα παλιά γραφεία του DEB
και σε αυτήν επιστρατεύτηκαν πούλμαν που ήρθαν απο την Ξάνθη και τα γύρω μειονοτικά χωριά, ενώ επικεφαλής τέθηκαν οι δυο «μουφτήδες» Ξάνθης και Κομοτηνής και σε αυτήν παρών ήταν και ο γιος του Αχμέτ Σαδίκ, Λεβέντ Σαδίκ Αχμέτ..
Αμέσως μετά τις 17.15 ξεκίνησε η πορεία των μειονοτικών από το κεντρικό παράρτημα ως το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας και από εκεί στο νεκροταφείο Καφετζί και στις 18.00 πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο επί του τάφου.
Αμέσως μετά στις 20.00 πραγματοποιήθηκε Μεβλίτ στα κεντρικά γραφεία του ΚΙΕΦ και βραδινό γεύμα στο οποίο συμμετείχαν πολλοί εκλεγμένοι παράγοντες της μειονότητας τόσο στην Περιφέρεια όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου