Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ του Πάνου Λάμπρου*

 


Δεν χρειάζεται να αναρωτιέται ο κύριος Μουμτζής.

Ναι την ελληνική σημαία τη σηκώσαμε ψηλά κατά τη διάρκεια της χιτλερικής κατοχής, την περίοδο της χούντας, κάθε φορά που χρειάστηκε να υπερασπιστούμε τη χώρα μας.

Και θα σηκώνουμε, επίσης, με υπερηφάνεια και ουσιαστική έγνοια τη σημαία της Παλαιστίνης.

Και θα γινόμαστε, έστω και για λίγες στιγμές, Κούρδοι και Κούρδισες, Τούρκοι αντιφασίστες, Γάλλοι αριστεροί, Αμερικάνοι αντιρατσιστές, αγωνιζόμενοι Ζαπατίστας, Ισραηλινοί ειρηνιστές, γυναίκες της Πολωνίας, Κύπριοι της συνύπαρξης.

Και θα σηκώνουμε όποιες σημαίες θέλουμε, τις κόκκινες, τις πολύχρωμες, αυτές με το ουράνιο τόξο. Και θα αγαπάμε τις πατρίδες του κόσμου, τις άλλες και τη δική μας, μακριά και πέρα από εθνικισμούς και πολέμους. Και θα παλεύουμε για την ειρήνη, που θα υπάρξει μόνο με δικαιοσύνη, ελευθερία και δικαιώματα.

* το κείμενο γράφτηκε από τον Π. Λάμπρου υπεύθυνο του τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ σαν απάντηση της φωτογραφίας/στοχοποίησης, που ανάρτησε νεοφιλελεύθερος αντιαριστερός συγγραφέας την επομένη της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ προς την ισραηλίτικη πρεσβεία της Αθήνας στις 14 Μάη 2021, λόγω της επίθεσης του Ισραήλ σε βάρος των άμαχων Παλαιστινίων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου