Κυριακή 3 Μαΐου 2020

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ


Ο εκπρόσωπος της Αυτόνομης Παρέμβασης Υγειονομικών στο Νοσοκομείο Κομοτηνής καταγγέλει πολλά με μια γνήσια αριστερή δημοκρατική φωνή. Η Φωνή της Ροδόπης μας έδωσε την δυνατότητα εδώ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα να μάθουμε πολλά!
- Ειδικότερα, ο Αλεξανδρος  Σπανός καταγγέλλει ότι «το κυρίαρχο όργανο του νοσοκομείου μας που δεν είναι άλλο από το πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, εδώ και ένα μήνα συνέρχεται ακρωτηριασμένο. Εδώ και ένα μήνα επαύθησαν με συνοπτικές διαδικασίες πραξικοπηματικού χαρακτήρα οι δύο αιρετοί εκπρόσωποι των εργαζομένων.
Ως γνωστόν το  πενταμελές αυτό συμβούλιο απαρτίζεται από τα τρία κυβερνητικά διορισμένα μέλη, την Διοικήτρια συν δύο  διορισμένα μέλη και τους δύο αιρετούς εκπροσώπους των εργαζομένων, ένας από το ιατρικό και ένας από το λοιπό προσωπικό επί συνόλου πέντε τον αριθμό. Κατά τον πρόσφατο λοιπόν διορισμό των δύο νέων κυβερνητικών μελών, τα οποία και τα καλωσορίζουμε, επαύθησαν αδικαιολογήτως οι δύο αιρετοί εκπρόσωποι των εργαζομένων, των οποίων η θητεία λήγει τον ερχόμενο Ιανουάριο με αποτέλεσμα τις 4 τελευταίες συνεδριάσεις το όργανο να συνέρχεται και να αποφασίζει με 3 μόνο μέλη.
Η πολιτική αυτή απόφαση, που πιλοτικά λειτουργεί και σε κάποια  άλλα νοσοκομεία, δοκιμάζοντας αντιδράσεις και αντανακλαστικά, μας παραπέμπει σε περιόδους αλήστου μνήμης, όταν το 2013-2014  έκλειναν κλινικές για να εκμαιεύσουν αντιδράσεις και αντανακλαστικά της τότε εποχής. Η άνευ προηγουμένου λοιπόν αυτή απόφαση εξοργίζει κάθε ελεύθερη και δημοκρατική συνείδηση και θα στοιχειώνει το νοσοκομείο μας για πολλά χρόνια. 
- Και όλα αυτά εξελίσσονται κάτω από τη σκιά της άρνησης της κυβέρνησης να εντάξει τους υγειονομικούς στα βαρέα και ανθυγιεινά. Τι οξύμωρο σκηνικό! Έτσι λοιπόν καλός είναι ο εθελοντισμός και η φιλανθρωπία αλλά ας αφήσουμε το πρώτο για τους προσκόπους και τη δεύτερη για την εκκλησία. Μια συντεταγμένη πολιτεία πρέπει να έχει στα σεντούκια της εκείνα τα αποθέματα ούτως ώστε σε περίοδο κρίσης να αποτελεί την κιβωτό του κοινωνικού συνόλου.
Περισσότερα θα διαβάσετε στην fonirodopis.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου