Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

ΗΛΙΚΙΑΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ένα καταπληκτικό κείμενο του Σωτήρη Τσιόδρα*


Στην δίνη της πανδημίας του κορονοϊού, κάθε απόγευμα ακριβώς στις 6, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας για το θέμα αυτό Σωτ. Τσιόρδας, ενημερώνει σε ζωντανή σύνδεση.
Στις 21/3/2020 Σάββατο - παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού - μίλησε για το θέμα επιλογής από γιατρούς αν και ποιούς μπορούν να βοηθήσουν κατά προτεραιότητα.

Είπε λοιπόν:


«Ποιούς λοιπόν θέλουμε να προστατεύσουμε; Ποιούς θέλουμε νάχουμε μαζί μας του χρόνου;
Η απάντηση είναι όλους! Αλλά αυτό με έναν τέτοιο ταχύτατα διαδιδόμενο ιό είναι αδύνατον.
Μου έγραψε κάποιος γνωστός μου πολύ σοβαρός επιστήμονας, πως κάνουμε πολλή φασαρία για λίγους ηλικιωμένους και ανίκανους από τα χρόνια νοσήματα συμπολίτες μας. 
Η απάντηση που δίνω εσωτερικά μέσα μου και την αφήνω στη κρίση σας , είναι πως το θαύμα της ιατρικής επιστήμης του 2020, είναι η παράταση της ποιοτικής επιβίωσης αυτών των ατόμων, πολλοί από τους οποίους είναι μανάδες και πατεράδες μας, είναι γιαγιάδες και παππούδες. 
Η απάντηση είναι πως τιμούμε όλους, τους σεβόμαστε όλους, προστατεύουμε όλους αλλά κατεξοχήν αυτούς. 
Δεν μπορούμε να υπάρχουμε ούτε νάχουμε ταυτότητα χωρίς αυτούς»

*ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι αναπληρωτής καθηγητής παθολογίας λοιμωξιολογίας στην Ιατρική Σχολή Αθηνών
Categories:

1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλό και ανθρώπινο κείμενο. Όμως ο εν λόγω κύριος είναι από τους πρώτους που διέπραξε το σφάλμα/επιλογή να μην είναι αξιόπιστος. Την ώρα που έκανε εισήγηση για περιορισμό της άσκοπης μετακίνησης ή και την απαγόρευση της κυκλοφορίας αυτός πήγε στον Ιερό Ναό για να ψάλλει.Λυπάμαι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή