Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΗΡΘΕ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΗ


Το Τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ από την Αθήνα, καταγγέλει και ενημερώνει 28/2/2020 :
« Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Υγείας για τη θωράκιση της χώρας μας έναντι του κορονοϊού τελικά στην πράξη φαίνεται το τεράστιο έλλειμμα στη σωστή διαχείριση και η ανετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού.
 Οι καταγγελίες έρχονται από τα συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών και των νοσηλευτών.
Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλει το υπουργείο υγείας για προσπάθεια συγκάλυψης του προβλήματος, όταν αναφέρει με ευκολία ότι οι υγειονομικές μονάδες βρίσκονται σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα.
Στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει σοβαρό επιχειρησιακό σχέδιο με τις τεράστιες ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό, υλικοτεχνική υποδομή, κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ και τραγικά υποστελεχωμένα ΤΕΠ. 
Το σωματείο εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ καταγγέλει τα προβλήματα της τεράστιας υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης καθώς και ότι δεν υπάρχει Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων και ΜΑΦ, ενώ υπάρχει μόνο ένας θάλαμος αρνητικής πίεσης στα ΤΕΠ.
 Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλει το περιστατικό με την 40χρονη που βρισκόταν για ένα δίωρο στα εξωτερικά ιατρεία του ΓΝ Σωτηρία, νοσοκομείου αναφοράς, χωρίς καμία προφύλαξη και χωρίς να τύχει άμεσης αντιμετώπισης.
Η δική μας στάση και ως αντιπολίτευση χαρακτηρίζεται από την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα που απαιτείται για την προσέγγιση ενός τόσο σοβαρού για τη δημόσια υγεία θέματος. Δυστυχώς, η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει αυτό που ξέρει καλά. 
Καλύπτει την ανεπάρκειά της με τα γνωστά επικοινωνιακά της τερτίπια και προκαλεί πανικό, φτάνει δε και στο σημείο να δικαιολογεί την επιλογή της για τις κλειστές δομές στα νησιά κατηγορώντας τους πρόσφυγες ως δυνάμει φορείς του κορονοϊού ενισχύοντας ρατσιστκά και φασιστικά αντανακλαστικά. 
Μόνο που διαψεύστηκε και σε αυτό, ο κορονοϊός δεν ήρθε στη χώρα μας με βάρκα αλλά αεροπορικώς από την Ιταλία ».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου