Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΓΓΟΣ: ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΑ

Δύσκολο το θέμα γιατί κόπηκε απότομα το νήμα της ζωής του Βασίλη πριν τον γνωρίσουμε. Έτρεχε να προσφέρει, να βοηθήσει τους αδύναμους, ίσως γιατί ήταν αδύναμος κι ο ίδιος. Δέχτηκε άγριο ξύλο από τις αστυνομικές δυνάμεις στο Βόλο και δεν αμφισβητείται από κανέναν , αφού το δείχνει το βίντεο που υπάρχει.

Όλα ξεκίνησαν στις 13 Ιούνη 2020 ημέρα Σάββατο, όπου ο κόσμος διαδηλώνει για την συνεχιζόμενη κρατική αδιαφορία , για τον καρκίνο που στέκεται πάνω από την πόλη του Βόλου.

Τον Μάη του 2018 και τον Απρίλη του 2019, χιλιάδες Βολιώτες ξεσηκώνονται κατά της καύσης των σκουπιδιών από την Lafarge/ΑΓΕΤ που δεν καίει μόνο τα δικά της, αλλά εισάγει κι από την Νότιο Ιταλία!!!

Ο Βασίλης Μάγγος είναι εκεί , ο Βασίλης χτυπιέται αλύπητα και στις 16 Ιούνη γράφει τα πάντα από το νοσοκομείο και για τα κατάγματα πλευρών και για την θλάση ήπατος και χοληδόχου κύστεως και πάντα αισιόδοξος κατέληξε στην περιγραφή του λέγοντας :

... κι ας μην νικήσουμε ποτέ , θα πολεμάμε πάντα ...

Μετά από 4 μέρες νοσηλείας γυρίζει σπίτι και στην συνέχεια φαίνεται ότι όλα πάνε λίγο καλύτερα. Ο ίδιος ο Βασίλης μας, ο δικός μας Βασίλης ζητάει κάτι απλό μέσα στην απλότητά του:

... Χαμογέλα, ρε... Τι σου ζητάνε;

Όμως η ζωή έχει άλλα σχέδια και έτσι στις 13 Ιούλη η μάνα του τον βρίσκει νεκρό στο δωμάτιό του. Δεν με ενδιαφέρει η αιτία γιατί ξέρω πόσο επιβαρύνθηκε από όλη αυτή τη κατάσταση και ποιός είναι ο ηθικός υπεύθυνος. Τα πορίσματα είναι ιατρικά, δεν είναι κοινωνικά. Τα κοινωνικά πορίσματα τα βγάζουμε όλοι εμείς οι απλοί άνθρωποι...

Μπιλάκο, άφησες πολλούς στη θέση σου, να το ξέρεις  κι εμείς αφήσαμε μια θέση στη καρδιά μας για πάρτη σου...

Γκρίσα Μαρκς




Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου