Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΦΑΛΑΚΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΟΥΚΕΣ

Στη Βουλή κάποιος βουλευτής της αντιπολίτευσης στην  συνεδρίαση της Παρασκευής 23/9/2016, απευθυνόμενος σε υπουργό της Κυβέρνησης, του σύστησε να κρατήσει τις περούκες των δημοσιογράφων για να τις χρησιμοποιήσει όταν θα ... φύγει νύχτα από την χώρα.
Ας δούμε τα πράγματα με ηρεμία.
Κατ'αρχήν νύχτα δεν φεύγουν οι έντιμοι πολίτες, αλλά οι κλέφτες. Οι Αριστεροί μάλιστα, νύχτα φεύγουν από τα σπίτια τους μόνο όταν τους συλλαμβάνουν οι αλήτες ταγματασφαλίτες, οι οποίοι ανέκαθεν προτιμούσαν τη νύχτα γιατί το φως της μέρας, τους ενοχλούσε αφάνταστα.
Νύχτα φεύγουν και μάλιστα με ψεύτικο διαβατήριο οι ψευτοεθνάρχες που χρησιμοποίησε το σύστημα κατά καιρούς, για να εγλωβίσει τις εύπιστες λαϊκές μάζες.
Ο βουλευτής αυτός που στερείται μαλλιών και σαρκάζει τον άτεγκτο Νίκο Παππά, θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός σε θέματα Δημοκρατίας. Περούκα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ο ίδιος, όχι για να κρύψει την γύμνια του τριχωτού της κεφαλής του, αλλά την γύμνια των έωλων επιχειρημάτων του. 
Προσοχή!
 Ακόμα και στο Καρναβάλι της πόλης μας, είχατε σχολιαστεί δυσμενέστατα όταν σαρκάζατε παλιές πατρινές φιγούρες , ακκιζόμενος με ιδιαίτερο τρόπο πριν κάποια χρόνια.
Μην αναγκάσετε τον Παππά να ψάξει στα αρχεία το περίφημο εκείνο βίντεο...αν θυμάστε...εκείνο το Καρναβάλι.

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΑΔΥΝΑΜΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ του Δημ.Κυριακόπουλου

τροχιοδεικτικά βλήματα
Το πρόσφατο άρθρο του Πρετεντέρη, στο οποίο εγκαλούσε τη ΝΔ για ανεπαρκή αντιπολίτευση ήταν τροχιοδεικτικό.
 Η συνέχεια ήρθε με τη σημερινή 11/9/2016 δημοσκόπηση στο «Βήμα», όπου η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου εμφανίζεται στο 22%, ενώ η διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ κάτω από 4 μονάδες, ενώ ο Μαραντζίδης την ανέβαζε λίγες μέρες πριν στις 10! 
Τι λέει, με απλά λόγια ο ΔΟΛ στον Κούλη, εκφράζοντας και την θιγόμενη επιχειρηματική ελίτ: «Από τα κωλόπαιδα ( το προσφιλές προσωνύμιο της κυβέρνησης στα σαλόνια των βόρειων προαστίων) χάνουμε τα κανάλια μας, δεσμεύουν τους λογαριασμούς μας, μπήκαμε στο στόχαστρο της δικαιοσύνης και εσύ περιορίζεσαι να ζητάς εκλογές».
 Απαιτούν λοιπόν, να ασκήσει δομική αντιπολίτευση, να κηρύξει ανένδοτο, να κατεβάσει τον κόσμο στον δρόμο, να προκαλέσει αναταραχή, με σκοπό να κλυδωνιστεί η κυβέρνηση και να διασωθούν.
 Ωστόσο, η υλοποίηση των επιθυμιών τους, προϋποθέτει τη λαϊκή συμμετοχή. Αλλά, ο Μητσοτάκης ούτε είχε, ούτε έχει επαφή με τα λαϊκά στρώματα, για να μπορέσει να τα ξεσηκώσει κατά της κυβέρνησης.
 Άρα, το μόνο που τελικά καταφέρνουν πιέζοντάς τον, είναι να τονίζουν την αδυναμία του να κυβερνήσει.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 94 ΧΡΟΝΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Στιγμή ιστορική και σημαίνουσα.
 94 ακριβώς χρόνια μετά τον μαρτυρικό θάνατο του, ο Χρυσόστομος Σμύρνης βρίσκει επιτέλους τον διάδοχο του στην αρχαία μητρόπολη και το κέντρο της Ιωνίας. Χειροτονείται σήμερα 11/9/2016,  ο πρώτος μετά το 1922 Μητροπολίτης Σμύρνης. 
Πέρα από την ιερότητα της στιγμής και τον ισχυρό συμβολισμό της, η δίκαιη συγκίνηση για τον κάθε Σμυρνιό, τον κάθε πρόσφυγα, τον καθένα  που κατάγεται από τις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας, αλλά και όποιον ανεξαρτήτως καταγωγής αισθάνεται το βάρος της κληρονομιάς που κουβαλάμε, είναι δικαιολογημένη.
Ο Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Σαμαράς (κατά κόσμον Μιχαήλ) γεννήθηκε στα Άνω Λεχώνια Βόλου το 1972. Αποφοίτησε από το Πρότυπο Κλασικό Λύκειο Βόλου το 1990. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φιλολογίας (ειδικότητας Κλασικής Φιλολογίας) της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ιδίου Πανεπιστημίου.

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΧΡΥΣΟΜΥΓΑ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ

Υπάρχουν πολλά είδη μύγας.
 Θα αναφέρουμε ενδεικτικά τις οικιακές μύγες, τις αλογόμυγες,τα μυγάκια των φρούτων,τις κρεατόμυγες,τα μυγάκια των φρεατίων και φυσικά τις χρυσόμυγες.
Η χρυσόμυγα είναι ένα έντομο σύμφωνα με τις πληροφορίες των ειδικών, που προσπαθεί να κλέψει γύρη και μέλι από τις μέλισσες.
Δυστυχώς λόγω της πράσινης πανοπλίας της, είναι άτρωτη για τις εργατικές μέλισσες. Οι μέλισσες δεν μπορούν να την τρυπήσουν με το κεντρί τους, αλλά την περικυκλώνουν -πολλές μαζί- και έτσι πεθαίνει από ασφυξία...
Ο ρόλος της είναι καθαρά ληστρικός και καταφέρνει να πλήξει μόνο τα αδύνατα μελίσσια.
Οι πληροφορίες αυτές είναι από το επιστημονικό σάϊτ bees.gr και από το ilialive.gr
Η σημασία της για όλους εμάς είναι πολύ διδακτική , άλλωστε η φύση διδάσκει και εμείς οφείλουμε να βγάζουμε συμπεράσματα.
 Η χρυσόμυγα λοιπόν και όσοι μοιάζουν με αυτήν,είτε στην εμφάνιση είτε στην συμπεριφορά, είδαμε ότι είναι ένα ληστρικό έντομο που παρενοχλεί τις εργατικές μέλισσες, όπως κάνει άλλωστε κάθε κλέφτης. 
Η εξόντωσή της γίνεται όταν είμαστε ενωμένοι σαν τις μέλισσες. Δεν την σκοτώνουμε αλλά την κουκουλώνουμε πολλοί μαζί , μέχρι να πάθει ασφυξία.Επομένως δεν χωράνε γκρίνιες σε ένα μελίσσι , αλλά ενότητα για την αντιμετώπιση τέτοιων εντόμων.
Ελπίζω να φάνηκα χρήσιμος σε πολλούς και πολλές από εσάς!

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ;

Ευαγή ιδρύματα λέγονται, δηλαδή φιλανθρωπικά ιδρύματα
Προσφέρουν; 
Φυσικά και προσφέρουν σε άτομα που χρήζουν βοήθειας.
Ομως δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Ούτε ήταν ποτέ.
Φημολογείται ότι πολλά ακίνητα φιλέτα,ανά την Ελλάδα τα ενοικιάζουν για ένα κομμάτι φωμί , είτε γιατί είναι αδιάφοροι οι υπηρεσιακοί παράγοντες των ιδρυμάτων,είτε γιατί όπως λένε μερικοί πέφτουν χρήματα κάτω από το τραπέζι από τους ενδιαφερόμενους.
Αυτά τα ακίνητα έχουν γίνει δωρεά στα ιδρύματα από ανθρώπους για να βοηθιούνται τα ιδρύματα και ΟΧΙ για να βοηθιούνται κάποιοι...
Δεν μπορεί το Ασυλο Αθηνών να κλαψουρίζει ότι καλείται να πληρώσει μεγάλο ποσόν ΕΝΦΙΑ. Τι θέλει δηλαδή; Εχει 887 ακίνητα, εκ των οποίων ξένοίκιαστα τα 350!!!
Ποιός φταίει;;; Γιατί τα έχετε ξενοίκιαστα;;;
Γιατί δεν τα προσφέρατε τόσα χρόνια για κατοικία αστέγων και να κανονίσετε συμψηφισμό ΕΝΦΙΑ με την Πολιτεία;;;
Δεν σεβόσαστε την θέληση των ευεργετών δωρητών;;;
Δεν σας τα χάρισαν για να τα νοικιάζετε με ελάχιστο ενοίκιο,ούτε για να τα έχετε κλειστά!!!
Εχετε το θράσος να διαμαρτύρεστε; Θέλετε να σας πω τι βρήκα εγώ στην Πάτρα όταν τοποθετήθηκα από τον τότε Δήμαρχο, επικεφαλής του Δημοτικού Βρεφοκομείου Πατρών; ΧΑΟΣ
Να σας πω το απλό. Οι προηγούμενοι δεν είχαν περάσει καν στο Εθνικό Κτηματολόγιο τα κληροδοτήματα του Βρεφοκομείου. Επρεπε να τοποθετηθώ εγώ σαν πρόεδρος για να μπει τάξη!
Αυτά είναι κύριοι τα Ιδρύματα!
Εξυγίανση τώρα!

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ Ο ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Ο Σταύρος είναι παθολόγος από την Κοζάνη.
Σεμνός άνθρωπος που απλώς ανακοινώνει τα επιτεύγματα στον τομέα Δημόσιας Υγείας της Δυτικής Μακεδονίας,όπου είναι αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής.
Την 1η Σεπτέμβρη 2016 ανακοινώνει πολύ απλά και σεμνά τον διορισμό πέντε επικουρικών γιατρών.
 Συγκεκριμένα ενός παιδιάτρου στο νοσοκομείο Φλώρινας, ενός ψυχιάτρου στο Μαμάτσειο Κοζάνης, ενός καρδιολόγου στο νοσοκομείο Καστοριάς και δύο ακόμα γιατρών στο νοσοκομείο Γρεβενών δηλαδή ενός χειρουργού και ενός γυναικολόγου.
Απλά και μείς θα του πούμε ΜΠΡΑΒΟ!!!