Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

ΟΙ ΔΥΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΕΣ του Γιώργου Διλβόη

Ήταν δύο τύποι που πετούσαν με ένα αεροπλάνο.
Ξαφνικά παθαίνει ζημιά και άρχισε να πέφτει, βάζουν γρήγορα τα αλεξίπτωτα τους και βουρ έξω από το αεροπλάνο...
κάνει ο πρώτος που έπεσε να το ανοίξει τίποτα...
τραβάει το εφεδρικό πάλι τίποτα, πάνω που έχει απελπιστεί και κατεβαίνει με χίλια προς το έδαφος και σκέφτεται ότι δεν θα βρει ο παπάς να θάψει...
τσουπ να σου ο δεύτερος δίπλα του, τον παίρνει λοιπόν αγκαλιά τραβάει το σχοινί ανοίγει το αλεξίπτωτο αλλά καθώς είναι δύο μαζί και άπειροι στις πτώσεις...στην προσγείωση πέφτουν άτσαλα και  σπάει το πόδι του ο πρώτος (που δεν άνοιγε το δικό του)...
Μετά από 2 ημέρες έλαβε ένα εξώδικο από τον δικηγόρο  ζητώντας αποζημίωση για το σπασμένο του πόδι, από αυτόν που προσπάθησε να τον σώσει (και τον έσωσε από βέβαιο θάνατο )
Κάπως έτσι έχει βρει τον μπελά του ένας τύπος(με την παρέα του) που προσπαθεί να σώσει μια χώρα από την ελεύθερη πτώση που την καταδίκασαν τα λαμόγια που έτρωγαν με χρυσά κουτάλια 40 χρόνια. ...Αυτά τα λίγα από μένα για το πως βιώνω την κατάσταση τα τελευταία δύσκολα χρόνια!!!

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Ο πρωθυπουργός στο προαύλιο της Βουλής στις 25/7/2016 ανακοινώνει τις προτάσεις της Κυβέρνησης για ένα Νέο Σύνταγμα.
Αναλυτικά αναφέρει τα μέτρα:

1ο  Συνταγματική καθιέρωση της απλής αναλογικής!!!

2ο  Αμεση εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας από τον Λαό,σε περίπτωση που δεν συγκεντρώνει τα 2/3 των βουλευτών σε δύο συνεχόμενες ψηφοφορίες. Συγχρόνως καθιερώνεται ''λελογισμένη'' αύξηση των αρμοδιοτήτων του.

3ο  Θητεία των βουλευτών μέχρι δύο θητείες και όχι πάνω από οχτώ χρόνια.

4ο  Πρωθυπουργός θα γίνεται μόνο όποιος είναι βουλευτής. Ετσι αποκλείονται οι εξωκοινοβουλευτικοί.

5ο  Καθιέρωση δημοψηφισμάτων για συγκεκριμένα θέματα που πλέον θα μπορούν να γίνουν με συλλογή υπογραφών από τον Λαό!!!

6ο  Ανώτατο δικαστικό όργανο που γνωμοδοτεί επί νομοσχεδίων και κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας.

7ο  Κατάργηση του ακαταδίωκτου των Υπουργών

8ο  Οι ανεξάρτητες αρχές-όπως το ΕΡΣ-να συγκροτούνται σε Σώμα,ακόμα και χωρίς τα 3/5 των βουλευτών.

9ο  Κατοχύρωση για μια ακόμα φορά της Ορθοδοξίας ως κρατούσας Θρησκείας,αλλά και καθιέρωση παντού του πολιτικού όρκου.

10ο  Ενέργεια και Νερό θα είναι υπό δημόσιο έλεγχο. Οι εργασιακές διαπραγματεύσεις θα είναι κατοχυρωμένες συνταγματικά(διαιτησία).

Ο πρωθυπουργός καταλήγει:
 ''Το Σύνταγμα είναι λαϊκή κατάκτηση, όλα κρίνονται από τον Λαό και όχι από τεχνοκράτες. Η Ελλάδα προχωράει για το 2021. Προχωράει στην νέα την τρίτη εκατονταετηρίδα του ελεύθερου βίου της''


Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑ 21 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Σημειώνεται οτι πρόκειται για την πρώτη πορεία μειονοτικών που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 24/7/2016, μετά από 21 χρόνια στην Κομοτηνή και οι διοργανωτές της επέλεξαν η πραγματοποίησή της να συμπέσει χρονικά με την ημέρα μνήμης του θανάτου του ιδρυτή του κόμματος Αχμέτ Σαδίκ, με την κινητοποίηση άλλωστε να καταλήγει στον χώρο ταφής του όπου τελέσθηκε μνημόσυνο.
«Καλούμε όλους τους συνανθρώπους μας στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί σε ειρηνικό, καλοπροαίρετο πλαίσιο και ύστερα στη τελετή μνήμης στο τάφο του αείμνηστου ηγέτη μας Ιατρού Σαδίκ Αχμέτ και έπειτα στην θρησκευτική τελετή και δείπνο στα Κεντρικά Γραφεία του ΚΙΕΦ»,ανέφερε μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση πρόσκληση που εκδόθηκε για την πορεία.
Η συγκέντρωση των μειονοτικών πραγματοποιήθηκε στις 4 το απόγευμα στα παλιά γραφεία του DEB
και σε αυτήν επιστρατεύτηκαν πούλμαν που ήρθαν απο την Ξάνθη και τα γύρω μειονοτικά χωριά, ενώ επικεφαλής τέθηκαν οι δυο «μουφτήδες» Ξάνθης και Κομοτηνής και σε αυτήν παρών ήταν και ο γιος του Αχμέτ Σαδίκ, Λεβέντ Σαδίκ Αχμέτ..
Αμέσως μετά τις 17.15 ξεκίνησε η πορεία των μειονοτικών από το κεντρικό παράρτημα ως το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας και από εκεί στο νεκροταφείο Καφετζί και στις 18.00 πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο επί του τάφου.
Αμέσως μετά στις 20.00 πραγματοποιήθηκε Μεβλίτ στα κεντρικά γραφεία του ΚΙΕΦ και βραδινό γεύμα στο οποίο συμμετείχαν πολλοί εκλεγμένοι παράγοντες της μειονότητας τόσο στην Περιφέρεια όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

παιδί και η νονά του στη φυλακή
από το atexnos.gr
Πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας
Επιλέγω συνειδητά να γράψω την συγκεκριμένη μέρα την επιστολή αυτή, λόγω της κατάρρευσης του δικτατορικού καθεστώτος στην Πατρίδα μας.
Απόρησα ειλικρινά με τα περί αντιστασιακής δράσης σου,που ανέφερες στο Κοινοβούλιο την ημέρα συζήτησης της απλής αναλογικής, νόμου που έφερε προς ψήφιση ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν κατάλαβα πως είπες ότι ήσουν σαν μωρό , πολιτικός κρατούμενος και στην  συνέχεια εξόριστος. Είδα μάλιστα με έκπληξη ότι πίστευες βαθιά αυτά που ξεστόμισες. Ακουσα να υψώνεις την φωνή σου και να απορείς γιατί γέλαγαν οι βουλευτές και μάλιστα πρόσεξα να κάθονται αμήχανοι οι δικοί σου βουλευτές!!! 
Κοίταξε το βίντεο και θα καταλάβεις τι εννοώ!
Επρεπε πριν πεις όσα είπες να έχεις συζητήσει με τον πατέρα σου, που η ιστορική γνώση του για το τι σημαίνει Αντίσταση,είναι αναμφισβήτητα μεγάλη.
 Εχει κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τους ηγέτες της Αριστεράς,Χαρ.Φλωράκη και Λεωνίδα Κύρκο και ξέρει καλά τους αγώνες τους.
-Πολιτικός κρατούμενος πρόεδρε της Δεξιάς,είναι ένα μωρό που γεννήθηκε στις φυλακές Αβέρωφ από Ελασίτισσα ή απλώς Εαμίτισσα μάνα! Είναι αυτό που τα πρώτα χρόνια της ζωής του,γνώρισε μόνο κάγκελα και έπαιξε στην αυλή των φυλακών! Είναι ιεροσυλία...είναι πρόκληση στο κοινό δημοκρατικό αίσθημα να συγχέεις τέτοιες καταστάσεις...
Πολιτικός κρατούμενος θεωρείται και το παιδί των παιδουπόλεων,μπορείς να διαβάσεις και γι'αυτές σε πάμπολλα βιβλία...Θα δεις πόνο , βιασμούς , αλλά και θέληση για επιβίωση!
Δεν θα μιλήσω για τα μωρά που ήσαντε αποτέλεσμα βιασμού κομμουνιστριών από φύλακες...
Κι όμως όλα αυτά τα παιδιά βγήκαν χρήσιμοι πολίτες στην κοινωνία και ζούν ανάμεσά μας...
Είναι οι ήρωες μιάς σκοτεινής,αιματηρής εποχής και προέρχονται και από τις δύο μεγάλες παρατάξεις.
Ηθελες να μιλήσεις για αντιστασιακή δράση της Δεξιάς; Δεκτό...Είχες να αναφέρεις πολλά παραδείγματα και όχι να μιλήσεις για το πρόσωπό σου!!!
Είναι ντροπή να προσωποιείς την αντιδικτατορική αντίσταση της Δεξιάς σε σένα που ήσουν τότε βρέφος. 
Μπορούσες να αναφέρεις τον Γεώργιο Ράλλη και την εκτόπισή του στην Κάσο. 
Μπορούσες να αναφέρεις τον βουλευτή Αγγελο Πνευματικό που τον είχαν θάψει κυριολεκτικά και εξείχε μόνο το κεφάλι του...
Μπορούσες να αναφέρεις τον μεγάλο ηγέτη Παναγιώτη Κανελλόπουλο...
Μπορούσες να αναφέρεις τον Παύλο Μπακογιάννη...
Μπορούσες να αναφέρεις τον παλιό ελασίτη και μετέπειτα εκπρόσωπο τύπου της Νέας Δημοκρατίας , Γιάννη Βούλτεψη...Καλά ρε Σοφία , δεν σηκωνόσουνα επάνω να μιλήσεις; 
Κρίμα...Ξεχάσατε όλοι εκεί στη Νέα Δημοκρατία το αντιδικτατορικό παρελθόν των στελεχών σας...
Γιαυτό και έφυγαν οι δημοκράτες οπαδοί σας και πήγαν σε άλλους φιλόξενους χώρους...Χάσατε λεβέντες τη μπάλα και δυστυχώς σβήσατε πολλές σελίδες του παρελθόντος...
Ευτυχώς ο Αλέξης Τσίπρας κατάλαβε τι γινόταν και συσπείρωσε τον Δημοκρατικό κόσμο της χώρας στον ΣΥΡΙΖΑ.
Καλή συνέχεια πρόεδρε της νέας; δημοκρατίας...

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ*




Γραφεία Ασφαλείας στην Αθήνα 21 Ιουλίου 1965
Η μάνα του Σωτήρη Πέτρουλα ουρλιάζει προς τους αστυνομικούς:
''βρε παλιόσκυλα,σκοτώνετε τα παιδιά του Λαού με  πενταροδεκάρες. Μάνα δεν σας γέννησε κι εσάς; Μάνα δεν κλαίει για σας;''
Η περίοδος εκείνη είναι από τις πιο σκοτεινές στην νεώτερη ιστορία.
 Ο τοποτηρητής των ξένων, βασιλιάς Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ και οι παλατιανές κυβερνήσεις προσπαθούν να καταπνίξουν με κοινοβουλευτικό μανδύα το λαϊκό κίνημα.
 Ο Γεώργιος Παπανδρέου της Ενωσης Κέντρου παραπαίει μέσα στο ποτάμι της λαϊκής οργής.
Στις 15 Ιουλίου 1965 ο Παπανδρέου έχει παραιτηθεί από την πρωθυπουργία έπειτα από διαφωνία με το παλάτι και αμέσως έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο πρόεδρος της Βουλής Γεώργιος Αθανασιάδης Νόβας, σημαίνον στέλεχος της Ένωσης Κέντρου, ο πρώτος επίσημος αποστάτης.


Σε μία από τις βίαιες διαδηλώσεις, 21/7/1965 Τετάρτη 10 το βράδυ , δολοφονείται ο Σωτήρης Πέτρουλας φοιτητής της ΑΣΟΕΕ και μέλος της νεολαίας ΕΔΑ που πλέον είχε μετονομαστεί σε Νεολαία Λαμπράκη, μετά την δολοφονία του βουλευτή.

 Το σάπιο καθεστώς αποστατών και ΕΡΕ, ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για θάνατο από ασφυξία λόγω δακρυγόνου, όμως με τίποτε δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί ''η εξαφάνιση'' του τραυματισμένου Σωτήρη , από τις 10 το βράδυ που τον παρελαβε η κλούβα, μέχρι τις 3 το πρωί 22/7 , που δηλώθηκε σαν νεκρός στον Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ερυθρού Σταυρού της Γ' Σεπτεμβρίου.


ο Σωτήρης τραυματισμένος στα χέρια
του δημοσιογράφου της Αθηναϊκής
Γιώργου Κουτλίδη



Γι' αυτό και βάσει της κλινικής εικόνας του, ο στραγγαλισμός αποτελεί την επικρατούσα αιτία θανάτου.
- Ο Σωτήρης δεν ήταν ένας απλός αγωνιστής, αλλά είχε σκέψη και δράση. Έλεγε ότι αγώνας και προσωπική ζωή, είναι ένα. Δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ αντικειμενικής και υποκειμενικής ζωής. Δεν ξεχωρίζουν αλλά αποτελούν αδιάσπαστη ενότητα!
- Ο Σωτήρης αμφισβητούσε την τότε συντηρητική γραμμή της ΕΔΑ. Ήταν ενταγμένος στην αριστερή αμφισβήτηση της πολιτικής γραμμής της ΕΔΑ. 

Ο Σωτήρης έχει γεννηθεί στο Οίτυλο της Μάνης το 1942 και η οικογένειά του έχει καταφύγει από 1946 στην Αθήνα λόγω του πογκρόμ που έχουν εξαπολύσει οι Χίτες σε βάρος των κομμουνιστών και των αριστερών σε ολόκληρη την Πελοπόννησο. 
Μετά την απελευθέρωση του 1944 οι ταγματασφαλίτες ,δηλαδή οι γερμανοτσολιάδες του κατοχικού πρωθυπουργού Ιωάννη Ράλλη,εντάχτηκαν στον κρατικό μηχανισμό. Στήριξαν τις κυβερνήσεις του Λαϊκού Κόμματος και των Φιλελευθέρων.
Δεν άφηναν ούτε αριστερή πέτρα , ήσυχη στη θέση της.
Στο πλαίσιο αυτό εκτέλεσαν στο γόνατο, πάρα πολλά μέλη της οικογένειας Πέτρουλα.
Η Δήμητρα Πέτρουλα στο βιβλίο της, ''που ΄ναι η μάνα σου μωρή;'' εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή 2015, γράφει:
'' Να τονε πάρουμε. Να τονε στολίσουμε. Να δει κι ο Χάρος ομορφιά,να δει κι αντρειοσύνη,να δει πως κι εμείς άνιφτο,αχτένιστο κι αστόλιστο δε θέλαμε κανένανε να του δώσουμε''.
Τα γράφει αυτά γιατί είναι το μοναδικό μέλος της οικογένειας ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ, που κηδεύτηκε. Ολα τα άλλα μέλη σφαγιάστηκαν από τους Χίτες και θάφτηκαν σε λάκους.



το μνημείο στο σημείο που δολοφονήθηκε
από τους αστυνομικούς, Σταδίου και Εδουάρδου Λω
φιλοτεχνημένο από τον καθηγητή της ΑΣΚΤ
Γιώργο Χουλιάρα 21/7/2005.Τον 12ο/2012 εξαφανίστηκε

από αγνώστους και αποκαταστάθηκε τον 7ο/2013 από τον 
ίδιο γλύπτη εκ νέου


Ο Μίκης Θεοδωράκης έγραψε και μελοποίησε:

Σωτήρη Πέτρουλα, Σωτήρη Πέτρουλα
σε πήρε ο Λαμπράκης, σε πήρε η Λευτεριά (δις)
Μάρτυρες ήρωες οδηγούνε
τα γαλάζια μάτια του, μας καλούνε

Σωτήρη Πέτρουλα, Σωτήρη Πέτρουλα
αηδόνι και λιοντάρι, βουνό και ξαστεριά (δις)
Μάρτυρες ήρωες οδηγούνε
τα γαλάζια μάτια του, μας καλούνε

Σωτήρη Πέτρουλα, Σωτήρη Πέτρουλα
οδήγα το Λαό σου, οδήγα μας μπροστά (δις)
Μάρτυρες ήρωες οδηγούνε
τα γαλάζια μάτια του, μας καλούνε

Σωτήρη Πέτρουλα, Σωτήρη Πέτρουλα

 * γραμμένο από τον Γκρίσα Μαρκς






Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΕΣΒΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ

Πριν 36 ώρες το είχαμε γράψει στην Λαϊκή Πατρών,η λύση είναι μόνο μία. ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΣΥΛΟΥ για να το βουλώσουν οι γείτονες! Διαβάστε σήμερα που άρχισαν και παίρνουν θάρρος:
Με ένα πρωτοφανές διάγγελμα του Τούρκου πρεσβευτή στην Αθήνα κλιμακώνεται η πίεση προς την Αθήνα για την έκδοση των 8 στρατιωτικών που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα.
Σε μία τουλάχιστον ασυνήθιστη κίνηση για τα δεδομένα της διπλωματίας, ο Τούρκος πρεσβευτήςΚερίμ Ουράς έδωσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, στην οποία τόνισε ότι το ενδεχόμενο να μην εκδοθούν οι 8 εκζητούμενοι για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος «δεν θα βοηθούσε τις διμερείς σχέσεις» Ελλάδας και Τουρκίας. Προχωρώντας ακόμη περισσότερο, μάλιστα, υποστήριξε ότιη Αθήνα δεν έπρεπε να είχε δώσει καν άδεια για να προσγειωθεί το ελικόπτερο με τους 8 στρατιωτικούς, παραβλέποντας το γεγονός ότι η χώρα μας δεν είχε επιλογή από τη στιγμή που είχε δηλωθεί «Mayday», δηλαδή ότι το ελικόπτερο βρισκόταν σε άμεσο κίνδυνο.
Η δήλωση του Τούρκου πρεσβευτή μεταδόθηκε από το Reuters, το οποίο στο τηλεγράφημά του σημειώνει ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είχαν αναθερμανθεί τα τελευταία χρόνια, μετά από μακρά περίοδο εχθρότητας.
Νωρίτερα, πάντως, και ο τουρκικός Τύπος είχε μπει στο παιχνίδι της άσκησης πίεσης προς την Ελλάδα για την έκδοση των οκτώ εκζητούμενων στρατιωτικών, με την φιλοκυβερνητική Star να υποστηρίζει ότι οι συγκεκριμένοι στρατιωτικοί μετείχαν στην ομάδα των κομάντος που είχε αναλάβει το σχέδιο της φυσικής εξόντωσης του Ερντογάν στο ξενοδοχείο όπου έκανε διακοπές, στη Μαρμαρίδα.

Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Ο ΑΝΤΡΑΣ ΣΟΥ ΣΕ ΔΕΡΝΕΙ ΜΩΡΗ !!!

Τέλη δεκαετίας του '40 στο Τσιβδί,σε μια συνοικία της Πάτρας,μια γυναίκα τρώει ξύλο από τον άντρα της...Ουρλιάζει και ζητάει βοήθεια. Τότε ακούγεται μια γυναικεία φωνή από τα γύρω σπίτια:
 ''Σκάσε μωρή! ο άντρας σου σε δέρνει... δεν είναι ξένος !!!''
-Η μάνα μου παιδάκι τότε, ήταν αυτήκοος μάρτυρας και είχε εκπλαγεί τόσο πολύ από την συμβουλή της...καλής γειτόνισσας στην κυρία που της έτρωγε,που είχε χαραχτεί στη μνήμη της για δεκαετίες και αργότερα μας το μετέφερε σαν δείγμα αυταρχισμού του άντρα και δουλοπρέπειας της γειτόνισσας.
Το θυμήθηκα τώρα με την ευκαιρία της αίτησης ασύλου από τους οχτώ τούρκους στρατιωτικούς.
Εχουν λεχθεί τα απίθανα! Ολα βέβαια με τον μανδύα της διπλωματίας , για να μην αποκαλυφθεί η πραγματικότητα, που είναι μόνο μία: ΔΕΙΛΙΑ. Τι μας πειράζει εμάς; ας τα βρούνε μόνοι τους...
Η απάντηση φίλοι και φίλες στο ΙΕΡΟ αίτημα ασύλου είναι ΝΑΙ
Ολα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.
Η Ελλάδα κατά καιρούς έχει κάνει τη χαζή σε πολλά θέματα για να αποφύγει μπερδέματα με την γείτονα χώρα. Δεν θα σας πάω πολύ μακριά όπως στα Σεπτεμβριανά του 1955 που ξεριζώθηκε ο ελληνισμός της Πόλης και μεις το ρουφήξαμε αμάσητο, αλλά θα σας θυμήσω δύο πρόσφατα γεγονότα.
-Πρώτο το δόγμα του...εθνάρχη Καραμανλή:
 '' Η Κύπρος κείται μακράν''
Είναι και επίκαιρο λόγω των ημερών και έτσι χάθηκε το μισό νησί...κι αυτοί ζήσανε καλά και μεις ζήσαμε καλύτερα...
-Δεύτερο τα Ιμια και την δημιουργία των γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο , με την έκδοση του Κούρδου ηγέτη Οτσαλάν...κι αυτοί ζήσανε καλά και μεις ζήσαμε καλύτερα...
Ηρθε η ώρα ενός μεγάλου ΟΧΙ από την Ελλάδα. Τέρμα το κρυφτούλι!
Γνωρίζουμε ότι τους περιμένει κρεμάλα αν τους εκδώσουμε,για τον πρόσθετο λόγο ότι ζήτησαν άσυλο στο...Γιουνανιστάν,κι αυτό ΔΕΝ τους το συγχωρούν!
Τα πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων γράφουν καθημερινά για τους οχτώ που πήγαν στο Δεδέαγατς!
Ηρθε η ώρα να τους μάθουμε ότι δεν λέγεται πλέον Δεδέαγατς,αλλά ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ!
Αν τους εκδώσουμε, θα εκδοθεί(εκπορνευτεί) ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ.
δημοκρατικοί θεσμοί 




Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΑ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ

Οι ακροδεξιοί βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κοστίζουν στους φορολογούμενους της ΕΕ περισσότερο από 1 εκατομμύριο € το μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που αποκαλύπτει ο ιστότοπος EurActiv. Η ευρωσκεπτικιστική ομάδα των 39 βουλευτών της Ευρώπης των Εθνών και της Ελευθερίας, με επικεφαλής την Marine Le Pen, συστάθηκε τον Ιούνιο του 2015 και περιλαμβάνει μερικούς από τους πλέον ρατσιστές πολιτικούς στην Ευρώπη. Μάλιστα η πρώτη επέτειος του σχηματισμού, κόστισε στην ΕΕ λίγο κάτω από € 13εκ σε μισθούς, κόστος λειτουργίας και δαπάνες. Ωστόσο ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανό να είναι ακόμη υψηλότερος, καθώς - σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΕurActiv - στο ποσό αυτό δεν υπολογίζονται έξοδα μετακίνησης των μελών, που περιλαμβάνουν εισιτήρια πρώτης θέσης σε τρένα και αεροπλάνα. H πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Ρατσισμού δήλωσε πως είναι απαράδεκτο μια πολιτική ομάδα, τα μέλη της οποίας υποκινούν το μίσος τακτικά στις ομιλίες τους, να υποστηρίζεται από τα χρήματα των φορολογουμένων. Όπως υπογραμμίζει, «το γεγονός ότι τώρα έχουν περισσότερη επιρροή και χρόνο ομιλίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τους επιτρέπει να προβαίνουν σε ρατσιστικές και ξενοφοβικές δηλώσεις στην αίθουσα συνεδριάσεων».

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

ΕΛΛΑΔΑ Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΛΩΤΟΦΑΓΩΝ

Τι πρέπει να γίνει για να αποκτήσουμε μνήμη σε αυτή τη χώρα;
Πόσες φορές πρέπει να σπάσουμε τα μούτρα μας για να ξυπνήσουμε;
Νομίζω ότι δεν ξυπνάμε με τίποτε...δεξιοί και αριστεροί...
Σήμερα συζητάνε ότι ο γιός υπουργού είναι ακτιβιστής. Αλλοι λένε μπράβο και άλλοι ανθεματίζουν...
Ανόητοι και οι μεν και οι δε.
Το παιδί έκανε αυτό πίστευε και δεν ζήτησε καμία συμπαράσταση από κανέναν.

ΕΧΟΥΜΕ όμως ξεχάσει τον γιό του τότε διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας Ζαγορίτη όπου τον Ιούνιο του 2010, έβαλε μέσα στο Πολεμικό Μουσείο την γνωστή τότε τηλεπερσόνα Τζούλια Αλεξανδράτου χωρίς να σεβαστεί ΤΙΠΟΤΕ... 
Ούτε τον χώρο , ούτε ότι υπηρετούσε την Πατρίδα,έστω κάνοντας την θητεία του εκεί...
Αργότερα ευτυχώς η ευρωβουλευτίνα Σπυράκη τον έχρισε επιστημονικό συνεργάτη του γραφείου της.
Εχουμε ξεχάσει ότι είχε δοθεί το τιμημένο πλοίο μας ΑΒΕΡΩΦ στον εφοπλιστή Πατίτσα  και στην σύζυγό τουΜ.Χουρσαλά για να κάνουν δεξίωση!
Αντί λοιπόν να τους τα πετάμε στη μούρη συνέχεια , καθόμαστε και λέμε αν έχει γουρλωμένα μάτια ο Κ.Μητσοτάκης ή αν είναι χοντρός ο Βενιζέλος (υπουργός Αμύνης τότε στα δύο περιστατικά).
Ξυπνάτε ρε... Δεν γίνεται έτσι αντιπολίτευση στην ΝΟΥΔΟΥ.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τους θυμίζετε τι έχει γίνει επί των ημερών τους...Και σε αυτούς και στο ΠΑΣΟΚ.
ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

ΠΑΤΡΑ ΜΙΑ ΝΕΚΡΗ ΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΑΜΑ

Η Πάτρα πλέον είναι νεκρή. Δεν έχει όραμα,δεν νοιώθεις περπατώντας ότι υπάρχει στοιχειώδης φροντίδα.
Είναι η βασίλισσα των μέτριων.
Καμία φαντασία,τίποτε πρωτότυπο,καμία συντήρηση των υπαρχουσών δομών!
Ολοι μαζί οι ... παράγοντες ... παρέλασαν χθες για απόδοση του παραλιακού μετώπου. Κάτι σαν το gay pride που έγινε πριν 15 μέρες. Μόνο που το τελευταίο είχε φαντασία και χρώματα.
Αυτό χθες δεν είχε τίποτε!
Εγώ αν ήμουν στη δημοτική αντιπολίτευση θα έκανα μια διαδήλωση με ένα και μόνο θέμα:
'' απόδοση των δρόμων και των πεζοδρομίων στους πολίτες''
Καθημερινά κάνω μια συγκεκριμένη διαδρομή από το σπίτι στη δουλειά κάθε πρωί. Κωνσταντινουπόλεως, Μαιζώνος,Αγίου Νικολάου,Γερμανού. Το μεσημέρι η διαδρομή είναι Γερμανού,Αγίου Νικολάου,Καραϊσκάκη,Ζαϊμη,Κορίνθου κ Αγίας Σοφίας.
Με λίγα λόγια μιλάμε για κεντρικούς δρόμους!
Είναι ντροπή να βλέπεις αυτές τις λακούβες παντού. Να καταπονείται η μέση και το μηχανάκι ή το αυτοκίνητο. Να κινδυνεύει η ζωή μας καθημερινά! Να τρανταζόμαστε ειδικά όσοι κυκλοφορούμε με μηχανές.
Κι όμως γιαυτό τίποτε!!!
Μας μάρανε το θαλάσσιο μέτωπο.
Αιδώς Αργείοι!
Κανένας δεν ασχολείται. Η Δημοτική Αρχή νομίζει ότι εξελέγη για να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση.
Ομως και η Αντιπολίτευση δεν είναι καλύτερη. Είτε η συντηρητική είτε η προοδευτική.
Ανύπαρκτες όλες λοιπόν οι παρατάξεις.
Ο πολίτης είναι εγκαταλελειμένος στη μοίρα του...
Μέτοικοι όλοι σε μια αφιλόξενη πόλη...

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Η ΘΕΑ ΗΡΑ ΚΑΙ Η ΝΔ/ΠΑΣΟΚ

Στην περιοχή του Ναυπλίου υπήρχε κατα την μυθολογία η πηγή που ονομαζόταν Κάναθος.
Εκεί πήγαινε η θεά Ηρα μια φορά τον χρόνο και έκανε μπάνιο. Μετά το μπάνιο αυτό ξαναγινόταν παρθένα!
Αυτά λέει η ελληνική μυθολογία.
Ομως βλέπω ότι ισχύουν και στις μέρες μας. Νομίζει τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το ΠΑΣΟΚ,ότι αλλάζοντας αρχηγό ή όνομα,θα ξαναγίνουν παρθένες!!!
Αυτό ΔΕΝ γίνεται!
Οτι και να κάνουν υπάρχει συλλογική μνήμη, δεν μιλάω για κάποιους που είναι ηλίθιοι,αλλά για τους εκατοντάδες χιλιάδες που διαθέτουν ένα στοιχειώδες πνευματικό επίπεδο!!!
Αρα ότι όνομα και αν αλλάξουν, όποιον αρχηγό και αν βάλουν, ο Λαός δεν ξεχνάει ότι κατέστρεψαν την χώρα.
Δεν ξεχνάμε ότι το ΠΑΣΟΚ το 2010 ανακοίνωσε δια στόματος Γιώργου Παπανδρέου την υπαγωγή μας στις ορέξεις του ΔΝΤ.
Δεν ξεχνάμε ότι φτιάξανε και οικουμενική κυβέρνηση με επικεφαλής τον τεχνοκράτη Παπαδήμο,που ΔΕΝ πέτυχε ΤΙΠΟΤΕ!
Δεν ξεχνάμε ότι συγκυβέρνησαν μετά για 2,5 χρόνια και πήγαμε ακόμα χειρότερα!
Οτι κι αν κάνει ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει περίπτωση για τους παραπάνω λόγους που είναι πολύ απλοί και δεν τους αμφισβητεί ΚΑΝΕΙΣ από καμία παράταξη, δεν υπάρχει λοιπόν καμία πρίπτωση να ψηφίσουμε οτιδήποτε άλλο εκτός από Ριζοσπαστική Αριστερά!
Οτι άλλο λέγεται από οιονδήποτε,είναι ΠΡΟΔΟΣΙΑ!